ספגטי א-לה פוטנסקה

החומרים:
500 גרם ספגטי פרפקטו
1/3 כוס שמן זית
4 פילטים אנשובי מסוננים וקצוצים
2 כפות צלפים מסוננים ומעוכים קלות
1/2 כפית צ'ילי אדום
1 כוס זיתים שחורים קצוצים גס
800 מ"ל עגבניות מרוסקות מקופסה
1 כפית תימין יבש
1 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית סוכר
קליפת לימון מגוררת

להגשה:
עלי בזיליקום טריים קצוצים גס

הוראות הכנה:
מבשלים את הפסטה. מסננים ושומרים 1/3 כוס מהנוזל.
בסיר מחממים שמן. מוסיפים את האנשובי, הצלפים והצ'ילי ומטגנים תוך כדי מעיכה כ-3 דקות על אש נמוכה.מוסיפים את הזיתים, העגבניות, התבלינים וקליפת הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עד לעיבוי הרוטב.
מוסיפים את הספגטי והנוזל לסיר עם הרוטב, מערבבים ומתקנים תבלון.
מחלקים לצלחות ובוזקים למעלה את עלי הבזיליקום.