עוגות סברינה מייפל אישיותלחות ועסיסיות, מתוקות ומנצחות, וכן, גם שונאי סברינות מוצהרים יזללו אותן בהנאה בזכות טוויסט קטן ומנצח: במקום סירופ הרום הנוסטלגי, הן ספוגות בסירופ מייפל שמעניק להן טעם מתקתק וממכרענבל לביא|mako אוכל| פורסם17/09/1707:00 ![]() צילום: ענבל לביא |
המצרכים (16 מנות):לסברינות:
לסירופ מייפל:
לקצפת קינמון:
לעיטור:
אופן ההכנה:1לעוגות הסברינה: במיקסר עם וו לישה לשים יחד את קמח השמרים, הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב בהדרגה עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה. לשים כ-10-12 דקות נוספות ומוסיפים את החמאה הרכה. לשים עד להטמעה (הבצק המתקבל רך ודליל מאוד וזה בסדר). מכסים במגבת נקייה ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח. 2מעבירים את הבצק לשקית זילוף וממלאים 2 תבניות שקעים (סברינות או מאפינס) עד שני שליש מגובה השקע. משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ורופף, ומתפיחים עד שהבצק תופח קצת מעבר לדפנות השקע. 3מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הסברינות כ-20-25 דקות עד להשחמה (בזמן האפייה עוברים להכנת הסירופ). 4הסירופ: בסיר בינוני מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים תוך בעבוע קל כ-15 דקות. 5בתום האפייה מסירים את העוגות מהתבנית ומצננים כמה דקות. מוסיפים בכל פעם כמה עוגות לסירופ החם ומניחים להן לנוח בסירופ כ-דקה-שתיים מכל צד, כך שהן סופגות היטב מהסירופ ומתנפחות. מוציים את העוגות מהסיר בכף מחוררת ומצננים היטב. שומרים בקופסה אטומה במקרר. 6מכינים את קצפת הקינמון: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר וקינמון עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על כל עוגה תלולית קצפת. מעטרים ברבעי תאנים לפני ההגשה. * ניתן להכין את העוגות יום לפני ההגשה, לשמור במקרר בקופסה אטומה ולעטר בקצפת ובתאנים ביום האכילה. * לגרסת פרווה ניתן להמיר את החלב בבצק במים ואת החמאה בחצי כוס שמן, ולעטר את העוגות בקצפת צמחית. >> לבלוג של ענבל -פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |