מקלעות גבינה ודובדבניםמאפי שמרים מתוקים (אבל לא יותר מדי), נפלאים לצד הקפה של הבוקר וגם לצד זה של אחר הצהריים. אפשר להכין במנות אישיות או כמקלעת גדולה, ואם יש לכם משהו נגד דובדבנים - תוכלו למלא אותם גם בנוגט. תענוג![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 4 דקות עד שהם נטמעים זה בזה. אם הבצק נראה יבש מוסיפים עוד כף חלב ואם דליל עוד כף-שתיים קמח. לשים 10 דקות לקבלת בצק גמיש. משמנים את הבצק, מכסים את הקערה בניילון ומעבירים למקרר ל-5-6 שעות לפחות. הבצק מתמלא אבל לא ממש תופח, וזה בסדר. 2מחלקים את הבצק ל-2 ושומרים חלק אחד במקרר. מרדדים את חלקו השני של הבצק על משטח עבודה מקומח ליריעת בצק דקה, בגודל 25*30 ס"מ. 3להכנת מקלעות אישיות: מחלקים את הבצק למלבנים בגודל 5*10 ס"מ. מניחים כפית גבינה לאורך השליש המרכזי של המלבן (אם רוצים, מערבבים אותה קודם עם אבקת הסוכר), ומעליה מניחים כפית מלית דובדבנים. חותכים רצועות אלכסוניות בשני השלישים הנותרים של המלבן וסוגרים לסירוגין, פעם רצועה משמאל ופעם מימין. מקפלים ומהדקים את הקצוות. באותו אופן מכינים מקלעת אחת גדולה, אם רוצים. 4מניחים את המקלעות בתבנית מרופדת ומתפיחים עוד כ-40 דקות. 5מחממים תנור ל-180 מעלות. 6מברישים את המקלעות בביצה טרופה עם מלח וסוכר. 7אופים 20-25 דקות, מנמיכים ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד 15 דקות למקלעות הקטנות ועד 25 לגדולות. חשוב שהמקלעות יזהיבו יפה. מצננים כליל לפני שחותכים ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |