אוכל
אוכל

ספינג' קלאסי עם מייפל וקינמון

הספינג', בן דודה האהוב לא פחות של הסופגנייה, לא נהנה אומנם מהזרקת הריבה המסורתית, אבל אל תדאגו לו - הספינג' מקבל את שלו עם מעטפת יפה של סוכר ועוד קצת סירופ מייפל, שיהיה

|mako אוכל| פורסם07:27
ספינג' קלאסי עם מייפל וקינמון (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.8142reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-15 ספינג':

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח שמרים חצי מזמן התפיחה
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 320 מ"ל (כוס ושליש) מים

לטיגון:

  • 1 ליטר שמן

לציפוי:

  • חצי כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון

להגשה:

  • סירופ מייפל אמיתי100%
  • אגוזי לוז מסוכרים

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה גדולה קמח שמרים, סוכר, מלח, וניל ומים במשך 3-4 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.

2מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

3מחממים בסיר רחב שמן על להבה בינונית-גבוהה. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים כף עץ לתוכו ונוצרות סביב הכף בועיות קטנטנות.

4בעזרת ידיים משומנות קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג מהבצק ויוצרים במרכז כל כדור חור.

5מטגנים את הספינג בשמן החם 3-4 דקות או עד הזהבה עמוקה.

6מוציאים בכף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת נייר סופג לקירור.

7בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון לתערובת אחידה.

8טובלים את הספינג' המוכנים בתערובת הסוכר והקינמון.

9מגישים עם סירופ מייפל בנדיבות ואגוזי לוז מקורמלים.

הערות:

* הספינג' במיטבם ביום ההכנה וכמה שיותר קרוב לטיגון.

* אם לא אוהבים קינמון אפשר להשמיטו.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il