טירמיסו משפחתיהקינוח האיטלקי המושלם. קינוח מפנק, רך ובעל טעם יוצא דופן המכיל גבינה ומועשר בקפה. מתכון של מיקי שמו![]() יח``צ: יסמין ואריה צלמים, יחסי ציבור |
המצרכים :לסירופ:
לקרמו שוקולד:
למוס מסקרפונה:
לתחתית:
אופן ההכנה:1מכינים סירופ לתחתית העוגה: בסיר קטן מרתיחים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ. מורידים מן האש מוסיפים את האספרסו ולבסוף את הליקר ומצננים עד לשימוש. 2מכינים את הקרמו שוקולד: משרים ג'לטין במים קרים. 3מכינים את קרם האנגלז: מרתיחים חלב ושמנת, מערבבים בקערה את החלמונים יחד עם הסוכר ועורכים השוואת טמפרטורות. מחזירים לסיר עד להסמכה קלה. 4מוסיפים את מסת הג'לטין ומוזגים על השוקולדים. בעזרת בלנדר מוט מבלנדרים את הקרם עד לתערובת אחידה ומקררים למשך 3-4 שעות. 5מכינים את מוס המסקרפונה: משרים ג'לטין במים קרים. 6מחממים על בן מארי את החלמונים יחד עם אבקת הסוכר וטורפים במטרפה עד שמתקבל קצף ללא גושים. ממתינים עד שמגיע ל-50-55 מעלות, מעבירים למיקסר עם בלון גיטרה ומקציפים למשך 10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ויציב. 7מערבבים את גבינת המסקרפונה עד שהיא נהיית רכה ומתקבל מרקם חלק. 8מקציפים את השמנת המתוקה רק עד לקבלת קצפת רכה. 9מחממים מעט את הג'לטין במיקרוגל עד שהוא נהיה נוזלי, ומוסיפים לקציפת החלמונים. "מקפלים" את הקצפת לתוך הגבינה ולבסוף את הכל לתוך קציפת החלמונים. 10מרכיבים את העוגה: מרטיבים את עוגיות הביסקוטי בסירופ ומסדרים בתחתית תבנית מלבנית בגודל 18 על 27 ס"מ. מוזגים מיד את מוס המסקרפונה, מקררים שעה ומזלפים את הקרמו שוקולד. תגיות:טירמיסו ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |