לחמניות רכותסוד המרקם של הלחמניות האלה טמון במרכיב אחד קצת פחות שגרתי בבצק, משהו שאנחנו מאוד אוהבים לאכול לצהריים אבל פחות רגילים ללוש במיקסר. בקיצור, לכו תכינו פירה ותראו אילו לחמניות מטריפות יוצאות לכם![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. מצננים, מקלפים, חותכים לקוביות ומועכים למחית (שימו לב- משקלה צריך להיות 450 גרם). אם ממהרים אפשר לבשל את תפוחי האדמה כשהם כבר קלופים וחתוכים לקוביות. 2מערבבים במיקסר את השמרים עם שלושת רבעי כוס חלב. מוסיפים את הסוכר ואת מחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב, עד שהחלב נספג במחית תפוחי האדמה. מוסיפים שמן ומלח ומערבבים שוב. 3מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומתחילים ללוש. 4מוסיפים עוד רבע כוס חלב ואת יתרת הקמח, וממשיכים בלישה. במידת הצורך מוסיפים עוד מהחלב שנותר, כף אחת בכל פעם, עד שהבצק מתאחד לכדור. לשים את הבצק בסך הכל כ-10 דקות. לחמניות תפוחי אדמה בתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה במקום חמים. 6מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומקמחים אותה היטב. 7מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד, ומסדרים במרווחים קטנים על התבנית (אמורים להתקבל 18-19 כדורים). 8מפזרים מעט קמח על כדורי הבצק ומכסים במגבת באופן רופף להתפחה נוספת של כשעה. 9מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית או קערה קטנה חסינת חום. 10מקמחים את הלחמניות ובעזרת סכין חדה חורצים בכל אחת שני חריצים אלכסוניים. 11מכניסים לתנור וממלאים את התחתית שהנחנו בתחתיתו במים רותחים. סוגרים מיד את דלת התנור כדי שהאדים לא יברחו. 12אופים 25-30 דקות, עד שהלחמניות זהובות. מצננים מעט ומגישים. * הלחמניות במיטבן ביום האפייה, אבל אפשר להקפיא אותן בעודן טריות בשקית אטומה ובעת הצורך להפשיר ולחמם מעט. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |