אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת שוקולד, קפה ופקאן

אם היו מבקשים מאיתנו לציין את שלושת הדברים שאנחנו הכי אוהבים בתוך עוגה, אז שוקולד, קפה ופקאן כנראה היו מובילים את הרשימה. איזה מזל שאף לא שואל אותנו ופשוט השגנו את המתכון לעוגה הבאמת נהדרת הזאת

|mako אוכל| פורסם16:06
עוגת שוקולד, קפה ופקאן  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.1146reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ):

  • 3 ביצים גודל L
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
  • כוס שמן קנולה
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
  • שליש כוס רוויון
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • כוס (240 מ"ל) קפה נמס רותח (2 כפיות אבקת קפה נמס מעורבבות היטב במים רותחים)
  • כוס (100 גרם) פקאנים, טחונים דק

לציפוי השוקולד (לא חובה):

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 120 גרם קוביות שוקולד מריר
  • כפית ברנדי

לקישוט:

  • חופן חצאי פקאנים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

3מוסיפים שמן, אבקת קקאו ורוויון ומערבבים שוב.

4מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את כוס הקפה ומערבבים היטב.

5מוסיפים את הפקאנים הטחונים ומערבבים מעט.

6מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו, מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה.

7מכינים את הציפוי: בקערה בינונית וחסינת חום מביאים לרתיחה במיקרוגל את השמנת המתוקה.

8מוסיפים לקערה את קוביות השוקולד וממתינים כדקה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה. מוסיפים ברנדי ומערבבים מעט.

9מצפים את העוגה, מקשטים בחצאי פקאנים ומגישים.

* העוגה נשמרת בכלי אטום במקרר כשלושה ימים.

עוגת שוקולד, קפה ופקאןחיכינו רק לך|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קפה עם פירורי שוקולד

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il