עוגת שוקולד, קפה ופקאןאם היו מבקשים מאיתנו לציין את שלושת הדברים שאנחנו הכי אוהבים בתוך עוגה, אז שוקולד, קפה ופקאן כנראה היו מובילים את הרשימה. איזה מזל שאף לא שואל אותנו ופשוט השגנו את המתכון לעוגה הבאמת נהדרת הזאת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ):
לציפוי השוקולד (לא חובה):
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה. 3מוסיפים שמן, אבקת קקאו ורוויון ומערבבים שוב. 4מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את כוס הקפה ומערבבים היטב. 5מוסיפים את הפקאנים הטחונים ומערבבים מעט. 6מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו, מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה. 7מכינים את הציפוי: בקערה בינונית וחסינת חום מביאים לרתיחה במיקרוגל את השמנת המתוקה. 8מוסיפים לקערה את קוביות השוקולד וממתינים כדקה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה. מוסיפים ברנדי ומערבבים מעט. 9מצפים את העוגה, מקשטים בחצאי פקאנים ומגישים. * העוגה נשמרת בכלי אטום במקרר כשלושה ימים. חיכינו רק לך|צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |