עוגת תותים בחושה עם פירורי שטרויזל שקדיםעכשיו, כשהתותים כבר בשלהי עונתם, אני מנצלת כל רגע שהם עוד פה ומכינה מהם מלא מתוקים. אחד מהם הוא העוגה הזו - עוגת תותים נהדרת עם פירורי שטרויזל פריך וטעים. איך הכל נכנס בקערה אחת? נכנס, כמו גדול נכנס![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :
לציפוי שטרויזל:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. 2בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים את החמאה עם הסוכר החום למשך כדקה עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה. 3מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם וטורפים. 4מוסיפים גם שמנת חמוצה, חלב ותמצית וניל, ומערבבים. 5מוסיפים מלח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקמח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר. 6מקפלים פנימה כוס וחצי מתוך כמות התותים. 7מעבירים לתבנית, מיישרים את פני הבלילה ומפזרים מעל את חצי כוס התותים הנוספת. 8מכינים את השטרויזל: באותה הקערה שהשתמשנו בה, מערבבים בעזרת הידיים קמח, סוכר חום וקוביות חמאה. מפוררים הכל יחד עד לקבלת תערובת פירורית. מערבבים פנימה את השקדים הפרוסים. 9מפזרים מעל תערובת העוגה באופן אחיד ושווה את הפירורים, מעבירים לתנור החם ואופים 50-60 דקות. את זה אנחנו ניקח. תודה|צילום: קרן אגם, mako אוכלהערות: * זמן האפייה משתנה מתנור לתנור, כדאי להתחיל לבדוק את מוכנות העוגה אחרי 45 דקות אפייה. * רצוי לשמור את העוגה בכלי אטום במקרר. לפני ההגשה יש להוציא אותה ולתת לה להגיע לטמפרטורת החדר. * העוגה במיטבה יום-יומיים אחרי הכנתה. לבלוג של קרן -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |