עוגת קפה עם פירורי שוקולדאם יש משהו שאנחנו אוהבים במיוחד זה עוגות שמכילות בתוכן את כל מה שמתוק וטעים בעולם, ככה שאנחנו לא נצטרך לבחור. העוגה הבאה מצליחה בגדול עם שילוב מושלם של קפה, שוקולד, קינמון וחלבה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ):
למילוי ולציפוי:
אופן ההכנה:1משמנים היטב את תבנית האפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות. 2מערבבים היטב בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. 3מוסיפים את הביצים (אחת אחת) ומערבבים היטב. 4מוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל ונס קפה ומערבבים היטב. 5מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה בלבד. 6מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית ובעזרת סכין או ספטולה מיישרים את פני העוגה. 7מפזרים מעל התערובת שבתבנית באופן אחיד חצי כפית קינמון, 2 כפות סוכר חום בהיר, מחצית מכמות החלבה ומחצית מכמות השוקולד המריר. 8מעבירים מעל את תערובת העוגה שנותרה בקערה ומיישרים שוב. 9חוזרים על הפעולה מסעיף 7 ומפזרים את כל חומרי הציפוי שנותרו מעל העוגה. 10אופים כ-40 דקות שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |