אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס

רוצים שנפסיק להתלונן על החיים? אין בעיה. רק תנו לנו לפתוח כל בוקר עם פרוסה נאה (לא דקה מדי בבקשה) של העוגה הזאת, ויהיה על מה לדבר

|mako אוכל| פורסם07:37
עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.7177reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה 20 ס"מ או אינגליש קייק:

  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • חצי כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 2 ביצים גודל L
  • כפית תמצית וניל
  • שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מתפוז בינוני
  • חצי כוס ( 120 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן תופח + כף לקימוח
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2טורפים בקערה את הסוכר והשמן. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים.

3מוסיפים תמצית וניל, מיץ תפוזים, קליפת תפוז ושמנת מתוקה ומערבבים.

4מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.

עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס - פרוסההעתיד שלכם נראה ככה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5מערבבים את השוקולד הקצוץ עם כף קמח, כדי שלא ישקעו בתחתית העוגה בזמן האפייה, מוסיפים לקערה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

6מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

* העוגה נשמרת עד 4 ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד פרווה נהדרת

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il