עוגת חלבה פקאןמי שכבר אפה את העוגה הזאת מספר בעיקר על ריח החלבה שמתפשט ברחבי הבית. אנחנו, אגב, מתכוונים לנסות אותה כבר בסוף השבוע הקרוב כדי לפנק איתה את בני הבית. איזה כיף![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :(תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2טורפים בקערה את הביצים והסוכר. 3מוסיפים את החמאה, השמנת המתוקה ותמצית הווניל ומערבבים. 4מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 5מוסיפים לתערובת את הפקאנים הקצוצים, מערבבים קלות ושופכים אותה לתבנית. 6מחממים מעט במיקרו את ממרח החלבה כך שיהפוך לנוזלי. 7מעבירים את ממרח החלבה לתבנית מעל תערובת העוגה, ובעזרת כף או סכין מערבבים מעט בתנועות סיבוביות בתוך התבנית. מפזרים מעל את חצאי הפקאנים. 8מכניסים לתנור ואופים כ-35-40 דקות, עד שהקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 9מוציאים, מצננים, מעטרים באבקת סוכר ומגישים. ** העוגה נשמרת כשלושה ימים עטופה היטב בטמפרטורת החדר. *** אם אין לכם ממרח חלבה, ערבבו שליש כוס טחינה גולמית עם 4 כפות דבש או סילאן, והמשיכו כפי שמצוין במתכון. לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |