אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת חלבה פקאן

מי שכבר אפה את העוגה הזאת מספר בעיקר על ריח החלבה שמתפשט ברחבי הבית. אנחנו, אגב, מתכוונים לנסות אותה כבר בסוף השבוע הקרוב כדי לפנק איתה את בני הבית. איזה כיף

|mako אוכל| פורסם08:04
עוגת חלבה פקאן (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.767reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

(תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

  • 3 ביצים בגודל L
  • שני שליש כוס (140 גרם) סוכר לבן
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 מכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • כוס (100 גרם) פקאנים קצוצים
  • שליש כוס ממרח חלבה

לקישוט:

  • חופן פקאנים חצויים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2טורפים בקערה את הביצים והסוכר.

3מוסיפים את החמאה, השמנת המתוקה ותמצית הווניל ומערבבים.

4מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5מוסיפים לתערובת את הפקאנים הקצוצים, מערבבים קלות ושופכים אותה לתבנית.

6מחממים מעט במיקרו את ממרח החלבה כך שיהפוך לנוזלי.

7מעבירים את ממרח החלבה לתבנית מעל תערובת העוגה, ובעזרת כף או סכין מערבבים מעט בתנועות סיבוביות בתוך התבנית. מפזרים מעל את חצאי הפקאנים.

8מכניסים לתנור ואופים כ-35-40 דקות, עד שהקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

9מוציאים, מצננים, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

** העוגה נשמרת כשלושה ימים עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

*** אם אין לכם ממרח חלבה, ערבבו שליש כוס טחינה גולמית עם 4 כפות דבש או סילאן, והמשיכו כפי שמצוין במתכון.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גזר ומייפל

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il