אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת תפוחים שרלוטקה

הקינוח המפואר שהכינו אתמול אלכס ומארק ב"מטבח המנצח" הוא משהו שאנחנו יכולים רק לחלום עליו בלילה. כשנקום נצטרך להסתפק בגרסה פשוטה בהרבה של שרלוטקה, ככה ליד הקפה

|mako אוכל| פורסם13:18
עוגת תפוחים ויוגורט  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.4233reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

(לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • שקית סוכר וניל
  • 150 גרם חמאה רכה מאוד
  • 3 ביצים גודל L
  • מכל יוגורט (200 גרם) 3% שומן
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 תפוחים מזן גרני סמית חצויים, נקיים מליבה ופרוסים לפרוסות דקות (אין צורך לקלוף את התפוחים)
  • כפית מחוקה אבקת קינמון
  • 2 כפות מיץ לימון

לציפוי:

  • שליש כוס סוכר לבן

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2טורפים בקערה את הסוכר וסוכר הווניל עם החמאה עד לקבלת תערובת משחתית אחידה.

3מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב.

עוגת תפוחים ויוגורט - שלמהככה היא נראית לפני שפורסים אותה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4מוסיפים יוגורט ומערבבים שוב.

5מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים.

6מוסיפים פנימה את התפוחים, הקינמון ומיץ הלימון ומערבבים מעט, רק עד שהתפוחים נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים מעט.

7מפזרים מעל התערובת את שליש כוס הסוכר באופן שווה.

עוגת תפוחים ויוגורט - מלמעלהומבט מלמעלה, שתראו את הפריכות|צילום: קרן אגם, mako אוכל

8אופים 40-45 דקות עד שציפוי הסוכר מתקשה וקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש.

* העוגה נשמרת במקרר כשלושה ימים כשהיא עטופה היטב.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת בננה ושוקלד צ'יפס שהפכה ללהיט

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il