עוגת תפוחים שרלוטקההקינוח המפואר שהכינו אתמול אלכס ומארק ב"מטבח המנצח" הוא משהו שאנחנו יכולים רק לחלום עליו בלילה. כשנקום נצטרך להסתפק בגרסה פשוטה בהרבה של שרלוטקה, ככה ליד הקפה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :(לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2טורפים בקערה את הסוכר וסוכר הווניל עם החמאה עד לקבלת תערובת משחתית אחידה. 3מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב. ככה היא נראית לפני שפורסים אותה|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מוסיפים יוגורט ומערבבים שוב. 5מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים. 6מוסיפים פנימה את התפוחים, הקינמון ומיץ הלימון ומערבבים מעט, רק עד שהתפוחים נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים מעט. 7מפזרים מעל התערובת את שליש כוס הסוכר באופן שווה. ומבט מלמעלה, שתראו את הפריכות|צילום: קרן אגם, mako אוכל8אופים 40-45 דקות עד שציפוי הסוכר מתקשה וקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש. * העוגה נשמרת במקרר כשלושה ימים כשהיא עטופה היטב. לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |