אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת שוקולד פרווה

הילדים שוב חוגגים יום הולדת? עוד פעם מתלבטים איזו עוגה להכין להם? נראה לנו שלפחות לשנה הקרובה נגמרו לכם ההתלבטויות. עוגת שוקולד פשוטה, עסיסית, מהירת הכנה ובעיקר ללא מוצרי חלב. הרווחתם

|mako אוכל| פורסם07:10
עוגת שוקולד פרווה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.5367reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף):

  • 4 ביצים גודל L
  • כוס וחצי (300 גרם) כוסות סוכר לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • שלושת רבעי כוס שמן קנולה
  • 2 כפות רסק תפוחים
  • שלושת רבעי כוס (105 גרם) קקאו
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן רגיל ושתי כפיות אבקת אפייה)
  • כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  • כפית אבקת קפה נמס

לציפוי (אופציונלי):

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות מים רותחים
  • 2 כפות שמן קוקוס (ניתן להמיר בשלוש כפות שמן קנולה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר הלבן וסוכר הווניל.

3מוסיפים את השמן ורסק התפוחים ומערבבים.

4מוסיפים את הקקאו והקמח ומערבבים קלות.

5מערבבים את כפית הקפה עם המים הרותחים ושופכים לתוך הקערה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור ל-30 עד 35 דקות, עד שהעוגה מוכנה העוגה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

7מכינים את הציפוי (לא חובה): בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל מניחים את קוביות השוקולד המריר, מוסיפים מים רותחים וממיסים בפולסים של 10 שניות בכל פעם.

9מוציאים, מערבבים, ואחרי המסה מוחלטת מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים. מצפים את העוגה ומגישים.

* העוגה נשמרת כארבעה ימים בטמפרטורת החדר או במקרר כשהיא מכוסה היטב.

עוגת שוקולד פרווה ככה בדיוק דמיינו אותך|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת פקאן, קינמון וסוכר חום

>> והנה עוד המוןמתכונים לעוגות שוקולד

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il