המצרכים (12 מנות):לקאפקייקס קקאו:
לקרמל:
לקצפת חמאת בוטנים:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות. מנפים לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. 2במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי. 3מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים לסירוגין עם השמנת החמוצה, ומערבלים קלות רק עד לקבלת תערובת אחידה. 4מחלקים את התערובת בין שקעים בתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר, אופים 15 עד 20 דקות, ומצננים. 5מכינים את הקרמל: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. בסיר נפרד מבשלים סוכר מבלי לגעת או לערבב עד לקבלת קרמל ענברי. מוסיפים את השמנת החמה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת לרוטב חלק. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה. מעבירים לקירור למשך כחצי שעה לפחות, עד שהתערובת לא חמה למגע ומסמיכה. מוסיפים את הבוטנים המלוחים ומערבבים. 6יוצרים במרכז כל קאפקייק שקע בעזרת כף פריזיאן או כפית רגילה, וממלאים בקרמל. 7מכינים את קצפת חמאת הבוטנים: מקציפים במערבל חשמלי את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר וחמאת הבוטנים עד לקבלת קרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר של כ-2 ס"מ, ומזלפים תלולית קצפת על כל קאפקייק. לפני ההגשה מטפטפים מעל את רוטב הקרמל שנותר, ומעטרים בקוביית סניקרס. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |