המצרכים (10 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מעבדים היטב במעבד מזון את הקמח, הסוכר, המלח והשוקולד הקצוץ, כך שהשוקולד נטחן דק. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים את החלמון והמים הקרים לפי הצורך, ומעבדים רק עד לקבלת בצק. מאחדים לכדור ומקררים לשעה. 2מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עוגיות בחותכן פרח או עיגול בקוטר של בערך 8-10 ס"מ. בימים חמים, במידה והבצק רך מדי לעבודה בשלב זה, מעבירים לקירור נוסף. 3משטחים את העוגיות בתבנית שקעים משומנת לקבלת קלתיות בצק. מקפיאים לחצי שעה. 4מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בשקעים עטרות נייר (מנג'טים), ממלאים במשקולות אפייה (חומוס יבש או שעועית יבשה) ואופים כך באפייה עיוורת כ-15 דקות. מסירים בעדינות את עטרות הנייר ואופים 5-7 דקות נוספות באפייה רגילה. מצננים ושומרים את הקעריות בקופסה אטומה עד להגשה. 5ממלאים בכדורי גלידה וזוללים. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות >> בשבוע שעבר הכנו גלידת עוגת גבינה וקראמבל (בשלושה מרכיבים!) ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |