אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

ארטיק בראוניז

גם בראוניז וגם ארטיק? כן! הנה מתכון נהדר וכיפי שישמח כל ילד וכל מבוגר עם נפש של ילד. עם כוס חלב או עם קפה בצד, ביס אחד מהקסם הזה - ותרוויחו חיוך שישאר לאורך זמן

|mako אוכל| פורסם07:51
ארטיק בראוניז (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.5147reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (9 מנות):

לבראוניז:

  • 150 גרם חמאה
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • רבע כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 50 גרם (שליש כוס) קקאו, מנופה
  • 70 גרם (חצי כוס) קמח, מנופה
  • שליש כוס שוקולד צ'יפס

לציפוי:

  • 250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 2-3 כפות שמן צמחי
  • סוכריות צבעוניות

להרכבה:

  • מקלות ארטיק

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2ממיסים במיקרוגל את החמאה ומערבבים לתוכה את הסוכר, תמצית הווניל והמלח. מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם), וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקקאו וטורפים היטב עד להטמעה. מוסיפים את הקמח והשוקולד צ'יפס, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

3יוצקים את התערובת לתבנית של כ-27x17 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-14 עד 18 דקות, עד שהבראוניז נראים יציבים אך עדיין רוטטים במרכז. מצננים היטב ומעבירים למקרר למשך כשעה או יותר לקירור מלא.

4מיישרים את הדפנות בסכין חדה וחותכים את הבראוניז למלבנים של בערך 8x4 ס"מ. חותכים קצה של כל מלבן בצורה מעוגלת לקבלת מראה של ארטיק (אפשר להיעזר בחתכן כדי לסמן את החיתוך). נועצים בכל בראוני מקל של ארטיק.

5ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרוגל, מוסיפים שמן ומערבבים. מעבירים את הציפוי לכוס גבוהה.

6טובלים כל בראוני בציפוי, כאשר משאירים את החלק הקרוב למקל מבצבץ לקבלת מראה של ארטיק. מניחים לעודפי הציפוי לזלוג, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות ומעבירים לקירור קל עד להתייצבות.

*שומרים בקופסה אטומה בקירור עד שבוע ומוציאים לטמפרטורת החדר לריכוך רגע לפני שאוכלים.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו קסטה ביתית

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il