אוכל
אוכל
הגבינה שעושה את ההבדל. קרנץ מסקרפונה וצימוקים

עוגיות שכבות רוזמרי של מיקי שמו

יש מישהו שלא מכיר את הוופלים של מיקי שמו? לטובת מי שפספס את הפלא - מדובר בתענוג ממכר ועדין, שכבות שכבות של בצק וממרח שוקולד שהופכות ביחד לקסם, לא פחות. אז השגנו את המתכון, והוא אפשרי לחלוטין! בהצלחה

|מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן| פורסם13:00
עוגיות רוזמרי - שלבי הכנה (צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן)
צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן
Rating:4.570reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

העוגיות האלה, "ופלים" בפי הלקוחות, הן להיט אמיתי. יש כאן לא מעט עבודה, אבל אני מבטיח שהתוצאה שווה את המאמץ. שימו לב לטכניקת האפייה המיוחדת: שכבות הבצק נאפות על גב התבנית ולא בתוכה. בקונדיטוריה אנחנו מכינים את העוגיות מארבע שכבות בצק, אבל אפשר להסתפק גם בשלוש.

המצרכים (50 מנות):

לבצק:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 ביצה גדולה (מס' 1)

למלית:

  • 250 גרם ממרח שוקולד רוזמרי (או נוטלה)

לציפוי:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק ואופים: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.

2מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה נפרדת.

3מוסיפים לתערובת החמאה ביצה ומחצית מתערובת הקמח ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

4מחממים תנור ל-190 מעלות.

עוגיות רוזמרי - שלבי הכנהמעבירים את הבצק המרודד לתבנית הפוכה|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

5מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל תבנית תנור סנטדרטית (37 על 45 ס"מ) ובעובי 4-3 מ"מ (מומלץ לחתוך וליישר קצוות). מגלגלים את הבצק סביב המערוך.

עוגיות רוזמרי - שלבי הכנהמחוררים את הבצק|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

6מניחים נייר אפייה על גב תבנית התנור ומקמחים מעט. פורסים את הבצק על נייר האפייה ומחוררים במזלג. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק (יש צורך בשלוש תבניות).

עוגיות רוזמרי - שלבי הכנהמורחים את הבצק ברוזמרי|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

7אופים כ-12 דקות, רק עד להזהבה קלה. מצננים.

8מרכיבים את העוגיות: מחממים את ממרח הרוזמרי כחצי דקה עד דקה במיקרוגל, או על להבה נמוכה תוך כדי בחישה כדי שלא יישרף, עד שהוא נוזלי ונוח לעבודה. מערבבים היטב.

9מניחים בזהירות ריבוע אחד של בצק על משטח עבודה. מורחים עליו מחצית מממרח הרוזמרי באופן שווה. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומכסים בריבוע הבצק השלישי. משהים לשעה.

עוגיות רוזמרי - שלבי הכנהמחליקים שכבה שנייה של בצק אפוי|צילום: דניאל לילה, על השולחןעוגיות רוזמרי - שלבי הכנהחותכים את השוליים|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

10פורסים לקוביות בעזרת סכין משונן וארוך וזורים מעל אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 שבועות.

עוגיות רוזמרי - שלבי הכנהחותכים לרצועות ברוחב אחיד|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחןעוגיות רוזמרי - שלבי הכנהחותכים את הרצועות לקוביות בגודל אחיד|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

* גיוון: מחליפים את ממרח הרוזמרי בממרח חלבה באותה כמות.

_OBJ

המתכון פורסם לראשונה באפריל 2006

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il