עוגיות שכבות רוזמרי של מיקי שמויש מישהו שלא מכיר את הוופלים של מיקי שמו? לטובת מי שפספס את הפלא - מדובר בתענוג ממכר ועדין, שכבות שכבות של בצק וממרח שוקולד שהופכות ביחד לקסם, לא פחות. אז השגנו את המתכון, והוא אפשרי לחלוטין! בהצלחה![]() צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן |
העוגיות האלה, "ופלים" בפי הלקוחות, הן להיט אמיתי. יש כאן לא מעט עבודה, אבל אני מבטיח שהתוצאה שווה את המאמץ. שימו לב לטכניקת האפייה המיוחדת: שכבות הבצק נאפות על גב התבנית ולא בתוכה. בקונדיטוריה אנחנו מכינים את העוגיות מארבע שכבות בצק, אבל אפשר להסתפק גם בשלוש. המצרכים (50 מנות):לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק ואופים: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. 2מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה נפרדת. 3מוסיפים לתערובת החמאה ביצה ומחצית מתערובת הקמח ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. 4מחממים תנור ל-190 מעלות. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הפוכה|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן5מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל תבנית תנור סנטדרטית (37 על 45 ס"מ) ובעובי 4-3 מ"מ (מומלץ לחתוך וליישר קצוות). מגלגלים את הבצק סביב המערוך. מחוררים את הבצק|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן6מניחים נייר אפייה על גב תבנית התנור ומקמחים מעט. פורסים את הבצק על נייר האפייה ומחוררים במזלג. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק (יש צורך בשלוש תבניות). מורחים את הבצק ברוזמרי|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן7אופים כ-12 דקות, רק עד להזהבה קלה. מצננים. 8מרכיבים את העוגיות: מחממים את ממרח הרוזמרי כחצי דקה עד דקה במיקרוגל, או על להבה נמוכה תוך כדי בחישה כדי שלא יישרף, עד שהוא נוזלי ונוח לעבודה. מערבבים היטב. 9מניחים בזהירות ריבוע אחד של בצק על משטח עבודה. מורחים עליו מחצית מממרח הרוזמרי באופן שווה. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומכסים בריבוע הבצק השלישי. משהים לשעה. מחליקים שכבה שנייה של בצק אפוי|צילום: דניאל לילה, על השולחן חותכים את השוליים|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן10פורסים לקוביות בעזרת סכין משונן וארוך וזורים מעל אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 שבועות. חותכים לרצועות ברוחב אחיד|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן חותכים את הרצועות לקוביות בגודל אחיד|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן* גיוון: מחליפים את ממרח הרוזמרי בממרח חלבה באותה כמות. _OBJהמתכון פורסם לראשונה באפריל 2006 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |