אוכל
אוכל
הגבינה שעושה את ההבדל. קרנץ מסקרפונה וצימוקים

עוגה בחושה עם שזיפים וסוכר חום

עוגה עסיסית וארומטית ביותר

|מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן| פורסם14:13
עוגת שזיפים בחושה עם סוכר חום (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה
Rating:4.4199reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 400 גרם (½1 כוסות + 2 כפות גדושות) סוכר חום כהה
  • 2 כפות (50 גרם) דבש
  • 220 מ”ל (1 כוס פחות כף וחצי) שמן קנולה
  • 4 ביצים גדולות (מס' 1)
  • 350 גרם (½2 כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 1/4 כפית קינמון

לשזיפים:

  • 480 מ”ל (2 כוסות) מים
  • 6 שזיפים בינוניים מגולענים וחתוכים לשמיניות
  • 250 גרם (¼1כוסות) סוכר
  • 1 מקל קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מכינים את השזיפים: יוצקים לסיר 2 כוסות מים. מוסיפים שזיפים, סוכר ומקל קינמון ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה ומצננים. מומלץ להכין את השזיפים יום מראש ולשמור במקרר בתוך הנוזל. 2. מחממים תנור ל-170 מעלות. 3. מסננים את השזיפים מהסירופ. 4. מכינים את העוגה: מערבלים סוכר, דבש ושמן במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים ומערבלים לתערובת אחידה. במהלך העירבול עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית “מקלפים” את התערובת מדפנות הקערה. 5. מערבבים קמח, אבקת אפייה וקינמון בקערה נפרדת. מנפים את תערובת הקמח לתוך תערובת הסוכר, ומערבבים יחד עם השזיפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת. 6. אופים כשעה בתבנית עגולה או כ-50 דקות בתבנית אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. 7. שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il