אוכל
אוכל
הגבינה שעושה את ההבדל. קרנץ מסקרפונה וצימוקים

קינוח כוסות שוקולד-תפוז

השילוב הקלאסי בין שוקולד לתפוז לגמרי מדבר בזכות עצמו, אבל במתכון הבא של אפרת ליבפרוינד מתוך הספר "מגישה שבת", הוא מקבל שדרוג נהדר. נראה לנו שהתמונה כאן למטה מספיקה כדי להבין את זה

|מגישה שבת, הוצאת דני ספרים| פורסם06:45
כוסות שוקולד תפוז (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:4.827reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

למוס השוקולד-תפוז:

  • 480 מ"ל (2 כוסות) חלב קוקוס או חלב סויה
  • 60 מ"ל (רבע כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפות גרידת תפוז
  • 1 מקל וניל (רק את תוכנו)
  • 4 חלמונים
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
  • 250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 2 כפות ליקר קואנטרו או ליקר תפוזים משובח
  • 250 מ"ל (מכל) שמנת צמחית

לקרם התפוזים:

  • 240 מ"ל (כוס) חלב קוקוס או חלב סויה
  • 60 מ"ל (רבע כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • כפית גרידת תפוז
  • 2 חלמונים
  • 50 גרם (ארבע כפות) סוכר
  • 15 גרם (כף גדושה) קורנפלור
  • 50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1מכינים את המוס: מחממים את חלב הקוקוס עם מיץ התפוזים, גרידת התפוז ותוכן מקל הווניל עד לרתיחה.

2טורפים במטרפת יד את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.

3תוך כדי בחישה נמרצת יוצקים את התערובת החמה לתערובת החלמונים, טורפים היטב, ומחזירים לסיר לבישול בבחישה מתמדת עד הסמכה.

4מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הקצוץ, ומערבבים היטב. מוסיפים את הליקר וממשיכים לערבב. מעבירים את התערובת החמה לכלי או לקערה שטוחה, מכסים בניילון נצמד, צמוד ככל האפשר לתערובת, ומקררים כשעה במקרר.

5מכינים את קרם התפוזים: מחממים את חלב הקוקוס עם מיץ התפוזים וגרידת התפוז עד לרתיחה.

6במטרפת יד טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.

7תוך כדי בחישה נמרצת יוצקים את התערובת החמה לתערובת החלמונים, טורפים היטב ומחזירים לסיר לבישול בבחישה מתמדת עד הסמכה.

8מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב.

9מכסים בניילון נצמד ומקררים מעט לטמפרטורת החדר.

10מרכיבים את הכוסות: מקציפים את מכל השמנת הצמחית לקצפת רכה, ומקפלים אותה לתערובת מוס השוקולד-תפוז.

11מעבירים את המוס לשקית זילוף, ומזלפים לכוסות נאות עד כשני שליש מגובהן, ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות.

12מעבירים את קרם התפוזים לשקית זילוף, מזלפים מעט מהקרם על מוס השוקולד-תפוז, ומגישים.

>> לעוד מתכונים מהספר "אוצר העוגיות" של מיקי שמו

>> בואו להכיר את אפליקציית המתכונים החדשה והמהממת שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il