המצרכים (15 מנות):למוס השוקולד-תפוז:
לקרם התפוזים:
אופן ההכנה:1מכינים את המוס: מחממים את חלב הקוקוס עם מיץ התפוזים, גרידת התפוז ותוכן מקל הווניל עד לרתיחה. 2טורפים במטרפת יד את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור. 3תוך כדי בחישה נמרצת יוצקים את התערובת החמה לתערובת החלמונים, טורפים היטב, ומחזירים לסיר לבישול בבחישה מתמדת עד הסמכה. 4מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הקצוץ, ומערבבים היטב. מוסיפים את הליקר וממשיכים לערבב. מעבירים את התערובת החמה לכלי או לקערה שטוחה, מכסים בניילון נצמד, צמוד ככל האפשר לתערובת, ומקררים כשעה במקרר. 5מכינים את קרם התפוזים: מחממים את חלב הקוקוס עם מיץ התפוזים וגרידת התפוז עד לרתיחה. 6במטרפת יד טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור. 7תוך כדי בחישה נמרצת יוצקים את התערובת החמה לתערובת החלמונים, טורפים היטב ומחזירים לסיר לבישול בבחישה מתמדת עד הסמכה. 8מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב. 9מכסים בניילון נצמד ומקררים מעט לטמפרטורת החדר. 10מרכיבים את הכוסות: מקציפים את מכל השמנת הצמחית לקצפת רכה, ומקפלים אותה לתערובת מוס השוקולד-תפוז. 11מעבירים את המוס לשקית זילוף, ומזלפים לכוסות נאות עד כשני שליש מגובהן, ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות. 12מעבירים את קרם התפוזים לשקית זילוף, מזלפים מעט מהקרם על מוס השוקולד-תפוז, ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |