אוכל
אוכל
הגבינה שעושה את ההבדל. קרנץ מסקרפונה וצימוקים

עוגת אגסים ומרציפן

קוביות אגסים ופיסות מרציפן איכותי חוברות יחד לעוגה זהובה ומפתה

|עוגות בחושות, הוצאת מודן| פורסם11:12
עוגת אגסים ומרציפן (צילום: פיליפ מטראי,  יחסי ציבור )
צילום: פיליפ מטראי, יחסי ציבור
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

  • 200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל משובחת
  • 4 ביצים
  • כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • כפית קינמון
  • 2 כוסות (350 גרם) קמח, מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 פחית (465 גרם משקל מסונן) שימורי אגסים, מסוננים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 250 גרם מרציפן, חתוך לקוביות קטנות
  • אבקת סוכר, לעיטור (לא הכרחי)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים 3 דקות. תוך כדי פעולת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה.

2מוסיפים את שני סוגי השמנת והקינמון ואחר כך את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה ומערבלים עוד 2 דקות.

3מקמחים מעט את האגסים והמרציפן, מוסיפים לבלילת הבצק ומערבבים ידנית לבלילה אחידה.

4יוצקים לתבנית ואופים כ-55 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר. בקיץ שומרים את העוגה במקרר, ומחממים מעט לפני ההגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il