אוכל
אוכל

עוגת תפוזים בחושה עם קליפות תפוזים מקורמלות של שי וניצן

זוכרים את קליפות התפוזים המקורמלות שהיינו אוכלים פעם, לפני מיליון שנה? אז הנה הן עושות קאמבק ומצטרפות לעוגת תפוזים בחושה ורעננה. עוד במתכון: מקל וניל שמוסיף טעם וריח, ורגע - אמרנו כבר שהיא פרווה?

|mako אוכל| פורסם13:54
עוגת תפוזים עם קליפות תפוזים מסוכרות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.626reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקליפות תפוז מקורמלות:

  • חצי כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • קליפות מחצי תפוז

לעוגה:

  • 1 מקל וניל
  • 4 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • רבע כפית מלח
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-165 מעלות.

2בקלחת שמים את הסוכר ומים ומרתיחים עד שמתקבל סירופ. בינתיים קולפים חצי תפוז עם קולפן. חותכים בסכין על קרש את קליפות התפוזים לרצועות דקיקות. מכניסים את קליפות התפוזים לסירופ ומבשלים עד שמתרככות ומקבלות ציפוי מסוכר. מסננים מהנוזלים ושומרים את הסירופ לסוף.

מקלפים תפוז אחד מקלפים תפוז אחד|צילום: דרור עינב, mako אוכלפורסים את הקליפה לרצועותפורסים את הקליפה לרצועות|צילום: דרור עינב, mako אוכל

3חותכים בסכין את מקל הוניל ומרוקנים את הפנים שלו. מקציפים במיקסר עם מקצף את הביצים, הסוכר והווניל עד לתערובת אחידה.

מוסיפים את הפרוסות לקלחתמוסיפים את הפרוסות לקלחת|צילום: דרור עינב, mako אוכלחוצים את מקל הוונילחוצים את מקל הווניל|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4מערבבים בצד את הקמח, אבקת האפיה והמלח בקערה. סוחטים עם מסחטה את התפוזים לקבלת כוס מיץ טרי. מוסיפים בהדרגה למיקסר את השמן, את מיץ התפוזים ואת תערובת הקמח ומקציפים מספר דקות עד לתערובת תפוחה, אוורירית ואחידה.

מקציפים את הסוכר, הביצים והוונילמקציפים את הסוכר, הביצים והווניל|צילום: דרור עינב, mako אוכל

סוחטים מיץ תפוזים, ומוסיפים את המיץ והקמחיםסוחטים מיץ תפוזים, ומוסיפים את המיץ והקמחים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

מוסיפים את קליפות התפוזים המסוכרות, קצוצותמוסיפים את קליפות התפוזים המסוכרות, קצוצות|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5קוצצים 2/3 מקליפות התפוזים המסוכרות עם סכין ומוסיפים לבלילה. משמנים ומקמחים תבנית ומוזגים את הבלילה לתוכה. אופים למשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

מעבירים את הבלילה לתבנית ואופיםמעבירים את הבלילה לתבנית ואופים|צילום: דרור עינב, mako אוכל
שדרגו לעוגת תפוזים עם קליפות תפוזים מקורמלות
הממתק הנוסטלגי של ילדותינו עושה נפלאות לעוגה
שדרגו לעוגת תפוזים עם קליפות תפוזים מקורמלות

6מוציאים מהתנור, מניחים צלחת הגשה והופכים עליה בזהירות את העוגה. מברישים את העוגה בסירופ ומקשטים בקליפות המסוכרות שנשארו.

>> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים

>> בפעם שעברה הכנו טראפלס מצופים מעולם אחר

>> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il