
עוגת תפוזים בחושה עם קליפות תפוזים מקורמלות של שי וניצןזוכרים את קליפות התפוזים המקורמלות שהיינו אוכלים פעם, לפני מיליון שנה? אז הנה הן עושות קאמבק ומצטרפות לעוגת תפוזים בחושה ורעננה. עוד במתכון: מקל וניל שמוסיף טעם וריח, ורגע - אמרנו כבר שהיא פרווה?שי גולן וניצן קריבין|mako אוכל| פורסם12/04/1613:54 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :לקליפות תפוז מקורמלות:
לעוגה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-165 מעלות. 2בקלחת שמים את הסוכר ומים ומרתיחים עד שמתקבל סירופ. בינתיים קולפים חצי תפוז עם קולפן. חותכים בסכין על קרש את קליפות התפוזים לרצועות דקיקות. מכניסים את קליפות התפוזים לסירופ ומבשלים עד שמתרככות ומקבלות ציפוי מסוכר. מסננים מהנוזלים ושומרים את הסירופ לסוף. מקלפים תפוז אחד|צילום: דרור עינב, mako אוכל פורסים את הקליפה לרצועות|צילום: דרור עינב, mako אוכל3חותכים בסכין את מקל הוניל ומרוקנים את הפנים שלו. מקציפים במיקסר עם מקצף את הביצים, הסוכר והווניל עד לתערובת אחידה. מוסיפים את הפרוסות לקלחת|צילום: דרור עינב, mako אוכל חוצים את מקל הווניל|צילום: דרור עינב, mako אוכל4מערבבים בצד את הקמח, אבקת האפיה והמלח בקערה. סוחטים עם מסחטה את התפוזים לקבלת כוס מיץ טרי. מוסיפים בהדרגה למיקסר את השמן, את מיץ התפוזים ואת תערובת הקמח ומקציפים מספר דקות עד לתערובת תפוחה, אוורירית ואחידה. מקציפים את הסוכר, הביצים והווניל|צילום: דרור עינב, mako אוכל
מוסיפים את קליפות התפוזים המסוכרות, קצוצות|צילום: דרור עינב, mako אוכל5קוצצים 2/3 מקליפות התפוזים המסוכרות עם סכין ומוסיפים לבלילה. משמנים ומקמחים תבנית ומוזגים את הבלילה לתוכה. אופים למשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים|צילום: דרור עינב, mako אוכל
שדרגו לעוגת תפוזים עם קליפות תפוזים מקורמלות6מוציאים מהתנור, מניחים צלחת הגשה והופכים עליה בזהירות את העוגה. מברישים את העוגה בסירופ ומקשטים בקליפות המסוכרות שנשארו. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |