שם: תומר אומנסקי

גיל: 22

מהיכן בארץ: לוד

תאריך לידה: 27.06.1995

מזל: סרטן

מצב משפחתי: רווק

חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי:

1. אני דובר רוסית.

2. יש לי אח תאום שלא דומה לי בכלל.

3. הפעם הראשונה שאפיתי הייתה בגיל 7.

4. סדנת האפייה הראשונה שלי הייתה בגיל 13 במסגרת מתנת בר מצווה מאחותי.

5. התחלתי למכור עוגות כבר בבית הספר.

המוטו שלי: "אם לא תאמין בעצמך, אף אחד אחר לא יאמין בך".

המנה האחרונה שהכנתי: "פטיפור לימון על בסיס עוגת שקדים ולימון, מצופה ברושר שוקולד לבן ומעליו זילפתי קרם לימון מבושל".

מאפה מלוח/ קינוח מתוק: "ברור שקינוח מתוק".

הזיכרון הראשון שלי מהמטבח: "עוגת ביסקוויטים שהכנתי עם קרם גבינה ומלא צבע מאכל ירוק".

לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "לחנה לסלאו, אני אוהב אנשים שגדולים מהחיים ובעיקר אנשים שהם כנים ולא משחקים משחקים".

הפדיחה הכי גדולה שקרתה לי במטבח: "הכנתי קרם ובמקום להכניס לתוכו אבקת סוכר, הוספתי קורנפלור ויצא מזעזע".

המנה הכי הזויה שאכלתי: "סושי במילוי כבד אווז ובוטנים".

אני הכי אוהב לאכול: "אין לי משהו מועדף, אוהב הפתעות ומאכלים מעניינים".

שלושה מרכיבים שתמיד תמצאו אצלי במטבח: "שמנת, חמאה ושוקולד".

ההשראה שלי במטבח: "אמא שלי, מגיל קטן הייתי מסתכל עליה בהערצה ורציתי להיות כמוה".

העצה הכי טובה שקיבלתי בנוגע לאפייה: "לא לעגל פינות".

מה יכתבו עליך בעיתון אפייה נחשב? "ההפתעה של עולם האפייה".

מה הסטייה הקולינרית שלך? "אוכל רוסי הארד קור".

אם הייתי קינוח, הייתי: "עוגת שכבות מוגזמת".

>> לייק לעמוד הפייסבוק של "בייק אוף ישראל" כבר עשיתם?

"בייק אוף ישראל": חמישי ושבת ב-21:00, קשת, ערוץ 12