רשימת חומרים:

350 גרם תמרים מגולענים מסוג מג'הול

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

70 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) יין אדום

30 מ"ל (2 כפות) מים

1/2 כפית קינמון

קורט ציפורן

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך קלויים שבורים

אופן ההכנה:

בסיר מרתיחים את השזיפים, סוכר, יין אדום, מים, קינמון וציפורן עד שהנוזלים מצטמצמים.

מסירים מן האש ומוסיפים את אגוזי המלך, מערבבים עד לאחידות ומקררים.

אפשרויות הגשה:

להניח בקערת הגשה ולהגיש.

ליצור כדורים להניח בנייר עטרות ולהגיש.

ליצור כדורים ולצפות באגוזים קצוצים מהסוגים שונים: אגוזי מלך, שקדים, פסטוקים או אגוזי לוז.

גיוון:

ניתן להחליף את התמרים מסוג מג'הול בשזיפים המיובשים.