רשימת חומרים לעוגה:

150 גרם חמאה רכה
300 גרם מרציפן איכותי המכיל מעל 50% שקדים.

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

3 ביצים מידה L

1 כפית (5 גרם) מלח

70 גר' (1/2 כוס) קמח ללא גלוטן

3 כפות ליקר אמרטו

חומרים לציפוי:

120 גר' (1 כוס) אבקת סוכר

2 כפות ליקר אמרטו

אופן הכנת העוגה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים במהירות בינונית את המרציפן עד שמתרכך/ או שנהפך פירורי.

מוסיפים סוכר, מלח וחמאה וממשיכים לערבל כ-2 דקות עד קבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הביצים בהדרגה ולבסוף קמח ללא גלוטן וליקר אמרטו לסירוגין.

מוזגים לתבנית בקוטר 20 ואופים כ- 30 דקות.עד להזהבה קלה.

מצננים.

מכינים את הגלייז:

  1. מערבבים במיקסר עם בוחש גיטרה או בקערת ערבוב עם כף אוכל את אבקת הסוכר והליקר אמרטו עד קבלת תערובת חלקה ולבנה. במידה והתערובת סמיכה מדי, מוסיפים כף אחת של מים וממשיכים לערבב.
  2. מוזגים את הגלייז על העוגה ומגישים.

המתכון מתאים לתבנית קוטר 20 גובה 3 משוננת.