רשימת חומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

1 קובית שמרים טריים/ שקית שמרים

800 מ"ל (1/3 3 כוסות) מים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

10 גרם (1 כף) מלח

1 ליטר שמן קנולה

רשימת חומרים לציפוי:

400 גרם (2 כוסות) סוכר.

2 גרם (1 כפית) קינמון.

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, שמרים טריים, מים, סוכר ומלח ומערבלים עד שהחומרים נבלעים ומתאחדים בבצק היטב, ומתקבל בצק אחיד וחלק.
  2. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח.
  3. מחממים שמן קנולה (1 ליטר) בסיר רחב ועמוק.
  4. בקערה רחבת שוליים מערבבים את הסוכר והקינמון.
  5. קורצים עיגולים כ-30 עיגולים ויוצרים צורה של טבעת.
  6. מעבירים את הטבעות ספינג' לסיר השמן החם ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.
  7. מוציאים מן השמן ישירות לקערת הסוכר וטובלים בתערובת הסוכר והקינמון ומגישים.

 המתכון מתאים ל 25-30 יחידות.

מופלטה חגיגית

מרכיבים:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים טריים

1 כפית מלח

½ 2 – 2 כוסות מים פושרים

למילוי:

דבש

חמאה

סוכר

מופלטה (צילום: אנטולי מיכאלו)
מופלטה | צילום: אנטולי מיכאלו

 אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והמלח ומוסיפים בהדרגה את המים עד קבלת בצק דביק מעט.
  2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח כ-30 דקות.
  3. מכינים קערה מרוחה בשמן וקורצים עיגולים מהבצק ומניחים על הקערה.
  4. נותנים לעיגולי בצק לנוח כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר ומתחילים לעבוד.
  5. משטחים את עיגולי הבצק (אפשר עם מערוך או בידיים על גבי משטח משומן קלות) ומניחים במחבת חמה מאוד עם מעט שמן וממתינים עד קבלת צבע זהוב משני צדי המופלטה.
  6. מורחים בחמאה וסוכר או דבש, מגלגלים ואוכלים.

מתכון ל-25 מופלטות.