רשימת חומרים לקרסט- בצק פריך דק(אופציה לא חובה):

50 גרם חמאה

60 גרם (1/4 כוס + 1 כף) סוכר דמררה

60 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) קמח תפוחי אדמה

רשימת חומרים לבצק רבוך:

90 מ"ל (1/3 כוס+ 1 כף) חלב

90 מ"ל (1/3 כוס+ 1 כף) מים

70 גרם חמאה

1 כפית סוכר

50 גרם (1/3 כוס) קמח אורז

90 גרם (2/3 כוס) קמח תפוחי אדמה

2 ביצים מידה XL

קורט מלח

רשימת חומרים לקרם וניל:

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

1 כף אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

  1. מכינים את הקרסט: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת פירורית, מעבירים את התערובת בין 2 ניירות אפייה, מרדדים את הקרסט וקורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ, ומכניסים למקפיא עד לשימוש.
  2. מכינים את הבצק הרבוך: מחממים תנור לחום 180 מעלות. מביאים לרתיחה מים, חלב, מלח וסוכר בסיר בינוני. מוסיפים את שני סוגי הקמחים תוך כדי בחישה מתמדת על להבה בינונית עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר, מסירים מן האש. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם וו גיטרה (או לקערת ערבוב ומוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב עם כף)  ומערבלים כ- 3 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת חמימה (חום גוף). מוסיפים ביצים אחת אחת עד שנבלעות בתערובת וממשיכים לערבל – 3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק או משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים פרופיטרולים בקוטר 5 ס"מ במרווחים של 4 ס"מ, מניחים קראסט על כל פרופיטרול ואופים 10 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ואופים עוד 20-25 דקות עד שהפרופיטרולים מוכנים. מאחסנים בכלי אטום במקפיא עד שבועיים, להפשרה מחממים לכמה דקות החום 170 מעלות.
  3. מכינים את הקרם וניל: במיקסר מקציפים את כל החומרים יחדיו לקצפת יציבה, מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק, ממלאים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.