
המצרכים :לתחתית סבלה פיסטוק (לתבנית בקוטר 22 או 20 ס"מ):
למוס שוקולד לבן וגבינה:
לקציפת מסקרפונה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את תחתית הסבלה: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2מקציפים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה 4 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים מי ורדים וקמח מנופה עם פיסטוקים טחונים וקורט מלח, ומערבלים באופן מינימלי עד כדי איחוד. מחלקים לשני שליש ושליש. 3מרדדים את החלק הגדול של הבצק לעלה בקוטר 22 ס"מ. מניחים בתבנית אופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מוציאים ומצננים היטב. 4קורצים מהבצק עיגול בקוטר 20 ס"מ ומניחים בתוך תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ. מרפדים את דופנותיה בשקף ייעודי לאפייה. 5מכינים מוס שוקולד לבן וגבינה: ממיסים ג'לטין במים. מניחים למשך כרבע שעה עד שהמים נספגים בג'לטין. 6מערבבים את הגבינות בקערה עם חצי כוס מהסוכר ומי ורדים עד שמתקבל מרקם אחיד. 7ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו בשלבים, כ-30 שניות בכל פעם, או על בן מארי. מערבבים וממשיכים בהמסה עד שנמס באופן אחיד. מערבבים עם תערובת הגבינות. 8מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר הנותר (רבע כוס) רק עד לקבלת קצפת רכה (במרקם של יוגורט). 9ממיסים את תערובת הג'לטין בעדינות כ-20 שניות במיקרו עד להמסה מלאה ומערבבים מיד עם תערובת הגבינות. מוסיפים פנימה את הקצפת בתנועות קיפול עדינות. 10יוצקים לתוך התבנית עד לגובה 5 ס"מ. מכסים בנילון ומצננים היטב 4 שעות לפחות או לחלופין מקפיאים כשעה וחצי. 11מכינים קציפת מסקרפונה: מקציפים שמנת מתוקה עם מסקרפונה ואבקת סוכר במיקסר עם בלון הקצפה במשך 2-3 דקות. נמנעים מהקצפת יתר. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן. 12מרכיבים את העוגה: מזלפים לפי הצורך על העוגה. מקשטים בפיסטוקים קצוצים ותותים טריים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |