מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת שושנים במילוי קרם אגוזים וריבה

עוגת שושנים היא תמיד מתנה שכיף לקבל. כאן היא מגיעה עם קרם אגוזים וריבה שהופכים אותה לחגיגה של ממש, בכל עונה בשנה. אז קדימה, יש לכם תכניות לסופ"ש

|mako אוכל| פורסם07:40
עוגת שושנים במילוי קרם אגוזים וריבה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):

  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח שמרים
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים L
  • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

לקרם האגוזים:

  • 100 גרם אגוזי מלך או אגוזי לוז
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח

למילוי:

  • חצי צנצנת ריבת תותים

להברשה:

  • ביצה טרופה

לסירופ:

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את קמח השמרים, הסוכר, החמאה, הביצים, החלב, תמצית הווניל והמלח, ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

2מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, לשים ידנית עוד שתי דקות, ויוצרים צורת כדור.

3מניחים את כדור הבצק בתוך הקערה, מכסים ומתפיחים במשך כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4מכינים את קרם האגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה שמים את האגוזים, החמאה, הסוכר, הביצה והקמח, ומעבדים עד לקבלת קרם אגוזים אחיד וסמיך.

5הכנת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים.

6על משטח מקומח מרדדים כל חלק של הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ.

7מורחים חצי מכמות הקרם על גבי הבצק בשכבה אחידה ודי דקה.

8יוצקים מעל מעט ריבה ומורחים אותה בשכבה דקיקה.

9מגלגלים לרולדה הדוקה.

10בעזרת סכין חותכים את הרולדה לחתיכות בעובי 5-6 ס"מ, ומניחים בתוך תבנית עגולה משומנת קלות.

11חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק עד שכל התבנית מלאה שושנים.

12מכסים את התבנית ומתפיחים במקום חמים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה כמעט הכפילה את נפחה.

13מחממים תנור ל-170 מעלות.

14מברישים את העוגה התפוחה בעדינות בביצה טרופה.

15אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה ויציבה.

16מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים, ומחממים עד לרתיחה מלאה (חשוב לוודא שכל הסוכר נמס).

17מברישים את העוגה בנדיבות בסירופ, ממתינים לצינון מוחלט ומגישים.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> והנה עוגת קוקוס ופטל נהדרת

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il