
עוגת שושנים במילוי קרם אגוזים וריבהעוגת שושנים היא תמיד מתנה שכיף לקבל. כאן היא מגיעה עם קרם אגוזים וריבה שהופכים אותה לחגיגה של ממש, בכל עונה בשנה. אז קדימה, יש לכם תכניות לסופ"שנטלי לוין|mako אוכל| פורסם09/06/1607:40 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
לקרם האגוזים:
למילוי:
להברשה:
לסירופ:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את קמח השמרים, הסוכר, החמאה, הביצים, החלב, תמצית הווניל והמלח, ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. 2מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, לשים ידנית עוד שתי דקות, ויוצרים צורת כדור. 3מניחים את כדור הבצק בתוך הקערה, מכסים ומתפיחים במשך כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4מכינים את קרם האגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה שמים את האגוזים, החמאה, הסוכר, הביצה והקמח, ומעבדים עד לקבלת קרם אגוזים אחיד וסמיך. 5הכנת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים. 6על משטח מקומח מרדדים כל חלק של הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ. 7מורחים חצי מכמות הקרם על גבי הבצק בשכבה אחידה ודי דקה. 8יוצקים מעל מעט ריבה ומורחים אותה בשכבה דקיקה. 9מגלגלים לרולדה הדוקה. 10בעזרת סכין חותכים את הרולדה לחתיכות בעובי 5-6 ס"מ, ומניחים בתוך תבנית עגולה משומנת קלות. 11חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק עד שכל התבנית מלאה שושנים. 12מכסים את התבנית ומתפיחים במקום חמים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה כמעט הכפילה את נפחה. 13מחממים תנור ל-170 מעלות. 14מברישים את העוגה התפוחה בעדינות בביצה טרופה. 15אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה ויציבה. 16מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים, ומחממים עד לרתיחה מלאה (חשוב לוודא שכל הסוכר נמס). 17מברישים את העוגה בנדיבות בסירופ, ממתינים לצינון מוחלט ומגישים. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |