העם היהודי מתחלק לשניים: כאלה שאוהבים את פסח, וכאלה שרק סופרים את הימים לאחור בתקווה שהוא ייגמר כמה שיותר מהר. בין אם אתם נמנים בקבוצה הראשונה או השניה, לניצן ושי יש מתכון לקינוח מושלם שימתיק לכם את החג. בהצלחה

מצרכים:

ליים ג׳לי
15 גר׳ ג׳לטין + 75 גרם מים
280 גר׳ סוכר
170 גר׳ מים
225 גר׳ מיץ ליים

קרם קוקוס
115 גרם חלב
170 גרם שמנת מתוקה
200 גר׳ חלב קוקוס
140 גרם חלב מרוכז ממותק
2 גר׳ ג׳לטין + 10 גר׳ מים

קרם פסיפלורה
150 גר׳ סוכר לבן
2 ביצים
100 גר׳ מחית פסיפלורה
2 גר׳ ג׳לטין
10 גר׳ מים
165 גר׳ חמאה

מרנג איטלקי
120 גרם חלבון
300 גרם סוכר לבן
90 גרם מים
גרידת ליים

2 פסיפלורות שלמות ועוד 3 חצויות עם עלים משיח הפסיפ (צילום: istockphoto)
טעם של חירות. פסיפלורה | צילום: istockphoto

הוראות הכנה:

ג׳לי ליים

  • משרים את הג׳לטין במים ומניחים בצד להתגבשות.
  • בקלחת קטנה מביאים לרתיחה את הסוכר והמים.
  • מוסיפים את מחית הליים ומקציפים ידנית למסה אחידה.
  • מקררים מעט ומוסיפים את הג׳לטין.
  • מערבבים היטב ויוצקים אל תוך הצנצנות.
  • להניח במקפיא לשעתיים באלכסון. ולהעביר למקרר.

קרם קוקוס

  • בקערה קטנה ממיסים את הג׳לטין והמים ומניחים בצד להתגבשות.
  • בקלחת קטנה מניחים את החלב, השמנת וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
  • מקציפים ידנית אל תוך הקערה את החלב המרוכז, מסיפים את הג׳לטין המומס ומערבבים היטב.
  • מוזגים מעל הג׳לי ליים הקפוא עד שנוצר קו ישר.
  • מכניסים להקפאה עד שמתייצב.

קרם פסיפלורה

  • מניחים קלחת קטנה עם מעט מים על האינדוקציה (לבאן מארי).
  • מניחים 15 גרם מחית בקערה.
  • מוסיפים את הסוכר למחית הפסיפלורה.
  • מוסיפים את הביצים וטורפים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את שאר המחית וטורפים לתערובת אחידה.
  • מניחים מעל הבאן מארי וטורפים עד לטמפ׳ של 80 מעלות (אם אין מדחום אז עד שהקרם מסמיך ונוצרים פסים כשמעבירים את המטרפה על הקערה).
  • מורידים מיד מהאש ומעבירים למעבד המזון דרך מסננת.
  • מפעילים את מעבד המזון על מהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה 165 גרם חמאה רכה.
  • ממשיכים לערבב במעבד המזון כ- 5 דקות נוספות.
  • למזוג שכבה מעל הקרם קוקוס הקפוא ולהכניס להקפאה עד שיציב.

מרנג איטלקי

  • שמים סוכר ומים על אש בינונית.
  • מניחים את החלבונים בקערת המיקסר.
  • כשסירופ הסוכר מתחיל לרתוח, מתחילים להקציף את החלבונים על מהירות בינונית.
  • כשסירופ הסוכר מגיע ל-118 מעלות יוצקים אותו בהדרגה אל קערת המיקסר.
  • מגבירים את המירות של המיקסר למהירות גבוהה עד לקבלת קצף אחיד חלק ומבריק. 
  • מזלפים טיפה עם צנטר חלק עגול בינוני ומפזרים גרידת ליים מעל. 
  • נותנים להכל להפשיר במקרר ומגישים.

 

ליים פסיפלורה וקוקוס (צילום: mako)
ליים פסיפלורה וקוקוס | צילום: mako