מאז ש"בייק אוף ישראל" עלתה לאויר מלא זוגות פונים אלינו. בעיקר זוגות מעורבים, אבל לא רק. כולם רוצים לדעת "מה הסוד", כאילו שבכלל יכול להיות דבר כזה. מהרבה בחינות התכנית שינתה את חיינו לגמרי. מהרבה בחינות בכלל לא. מזהים אותנו ברחוב. אנחנו מסתכלים לפעמים בטלוויזיה ורואים את עצמנו פתאום. רגע אחד רואים את חן על המסך ורגע אחר כך יש פרסומת עם כריסטיאנו רונאלדו. זה מטורף.

אבל את הבסיס, את המהות שלנו, את מי שאנחנו כיחידים וכזוג - בייק אוף לא שינתה. אותם הדברים שעזרו לנו להתגבר על הפער הגדול שבין אורח החיים הדתי לחילוני עזרו לנו לצלוח את המשימות השונות בתכנית.

חן ואלון קורן (צילום: חן ואלון קורן)
התכנית שינתה אותנו בהרבה מובנים | צילום: חן ואלון קורן

זה מתחיל בלדעת מה אתה. אתה חילוני? יופי. את דתייה? שיבושם לך. את יודעת ללוש אבל לא לזלף? מעולה. אתה יודע לטמפרר אבל לא להכין בצק פריך? תגיד את זה בקול. בעצם, הסוד לזוגיות מוצלחת הוא בדיוק הסוד לשותפות מוצלחת במטבח: חלוקת תפקידים ברורה. כשברור לשני הצדדים מי אחראי על מה, מה כל אחד עושה ומה אין סיכוי שיעשה - הכל הרבה יותר פשוט. אני אומר את זה כאילו זה דבר קל, אבל זה ממש לא.

כדי שהגברים יישארו איתנו, ניתן דוגמא מעולם הכדורגל. ונחזור לרונאלדו. מתוקף תפקידו של רונאלדו על המגרש, הוא כובש הרבה שערים. ראמוס, להבדיל, שהוא שחקן הגנה - כובש פחות. לכל אחד מהם ברור מאוד מה תפקידו. אתם חושבים שראמוס לא מקנא לפעמים ברונאלדו? אני מוכן להמר שכן. אבל הוא ממשיך למלא את התפקיד שלו. ולכן ריאל מדריד מצליחה לנצח.

חן ואלון קורן (צילום: חן ואלון קורן)
זוגיות זה קצת כמו כדורגל | צילום: חן ואלון קורן


אותו דבר בזוגיות, חן היא הכריסטיאנו רונאלדו שלנו: יפה, מוכשרת וכובשת. גם באפייה- הלוואי והייתה לי את היד העדינה והבוטחת של חן. אבל אין לי. לכן אני משחק בהגנה: אני מטמפרר שוקולד, מכין קרם פטיסייר- דברים כאלו, טכניים. ואל תתבלבלו, אין שום דבר שוביניסטי בלהבין מה אתה טוב בו ולעשות אותו. יכול להיות שחלק מהדברים נופלים לקטגוריות ישנות של "גברי" ו"נשי"- אבל מה לעשות, יש הבדלים. ובכלל חן היא השוביניסטית ביננו.

זה לא שהיא שוביניסטית, היא פשוט אוהבת שיש סדר בעולם, וכמו שגברים לא היו יכולים לשאת את הכאב שבלידה, היא לא יכולה לשאת את הסבל שבלשטוף סכו"ם של 50 איש, ואני יודע את זה. אני לא מת על זה אבל אני מקבל את זה כי כשהתחתנו חתמתי על עסקת חבילה, וכי אני הייתי עושה את אותו הדבר בדיוק בשבילה.

אז הפעם הכנו יחד טארט כי בטארט בדרך כלל יש בצק פריך ויש קרם. אז הבצק זה תמיד אני והקרם זה תמיד אלון, ואת מה שיבוא מעל - אולי נרכיב יחד.

טארט שוקולד, פטיסייר ודובדבנים

טארט פטיסייר ודובדבנים (תמונת AVI: בייק אוף ישראל)
חן מכינה את הבצק ואלון את קרם הפטיסייר | תמונת AVI: בייק אוף ישראל


לבצק הפריך: 

300 גר' קמח
75 גר' אבקת סוכר
75 גר' אבקת שקדים
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה M

לקרם הפטיסייר שוקולד לבן:

250 ג חלב
75 ג סוכר
25 ג קורנפלור
מקל וניל
2 חלמונים
100 ג שוקולד לבן קצוץ
125 ג שמנת מתוקה

לגנאש השוקולד:

150 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 כפות וויסקי

אופן הכנה:

הבצק:

1. מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים לבצק הפריך מלבד הביצה לבצק חולי.
2. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שהבצק מתאחד.
3. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומקררים במקרר כשעה.
4. מדפנים רינג בקוטר 24 ס"מ בבצק המרודד, מחוררים את התחתית במזלג ומקפיאים כחצי שעה.
5. אופים בטמפ' של 175 מעלות לכ-10 דקות אפייה עיוורת, ואז עוד 15-20 אפיה רגילה, עד שהטארט משחים יפה ואחיד. 

קרם הפטיסייר:

1. במטרפה ידנית טורפים חלמונים, קורנפלור, וסוכר.
2. בקלחת קטנה מחממים חלב ותכולה של מקל וניל לסף רתיחה.
3. שופכים את החלב בזרם דק על תערובת החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת (כדי שלא נקבל חביתיות).
4. מחזירים את התערובת לסיר, ומבשלים את הקרם עד שהוא מסמיך. חשוב לא להפסיק לטרוף.
5. כשהקרם מסמיך מאוד, שופכים לתוכו את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס לתוך הקרם. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
6. מקציפים שמנת מתוקה, ומקפלים אותה לתוך הקרם הקר.
7. מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר.

הגנאש:

1. מחממים את השמנת לסף רתיחה ושופכים חתוכה את השוקולד הקצוץ.
2. ממתינים 2 דקות ומערבבים עד למרקם אחיד. מוסיפים את הוויסקי ומערבבים אותו לתוך התערובת.

הרכבת הטארט:

1. אחרי שהטארט התקרר, שופכים לתוכו שכבה של גנאש שוקולד ומצננים כחצי שעה במקפיא.
2. מזלפים מעל הגנאש זילופים של קרם פטיסייר ומעל הקרם מסדרים דובדבנים.

חן ואלון קורן מתמודדים יחד בתכנית "בייק אוף ישראל". כשהם לא אופים עוגות מדהימות הם גם מעבירים סדנאות בישול ומארחים ארוחות שף בבית. כאן תוכלו ליצור איתם קשר בפייסבוק.

"בייק אוף ישראל"- רביעי ושבת ב-21:00