כל פעם שאנחנו צופים בפרק של "בייק אוף ישראל" הרף עולה וכל עוגה שמוגשת לשופטים נראית טוב יותר מקודמתה. אז אחרי שבמהלך העונה בעיקר פינטזנו על עוגות שוות כמו שהזוגות של "בייק אוף ישראל" יודעים להכין, לקראת שבוע הגמר (רביעי וחמישי ב-21:00) החלטנו לנסות בעצמנו. אנחנו נסכם ונאמר שחשוב לא להסתכל בעוגה אלא במה שבתוכה כי לנו יצא בעיקר טעים ופחות מרשים.

קרמשניט שוקולד - אהוד קינן

האתגר הכי גדול במתכון לקרמשניט שוקולד היה בצק הפילו. לא הכנתי את הבצק בעצמי מאפס. אז כשהוא מגיע קפוא ומקופל מהסופר – הוא ממש לא מתנהג כמו שרוצים וצריך המון המון סבלנות בעבודה איתו. הוא נקרע, נשבר, קשה עד בלתי אפשרי להפריד את השכבות שלו ומסובך למרוח עליו את חמאת השוקולית באופן אחיד. הטעות שלי הייתה שמדדתי לא נכון את העיגולים שחתכתי. אז לא הצלחתי באמת ליצור מספיק שכבות, ונותרתי עם שתיים.

מילפיי שוקולד (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
הגרסה המקורית | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

הגרסה שלנו (צילום: אהוד קינן)
פחות הלך לנו אבל הקרם שבקרמשניט יצא מעלף | צילום: אהוד קינן


פבלובה עם קרם וניל ותותים - יעל קישיק

מרנג שמתפצח בפה, תותים מתוקים וקצפת. זה כל מה שרצינו. אז הכנו אותה בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה. לגבי צורת ההגשה אנחנו מבינים שהדעות עשויות להיות חלוקות כי היא לא דומה בול לתמונה אבל היא נותנת פייט הוגן למקור. למרות שהמרנג לא עלה לנו עד מלוא הגובה המצופה עדיין הצלחנו לפצות עליו עם הרים מתוקים של קרם וניל ותותים שכמצופה גנבו את ההצגה לגמרי.
פבלובה תותים (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
לזה התכוון המשורר | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

הגרסה שלנו (צילום: יעל קישיק)
וככה זה יצא לנו. לא רע לא? | צילום: יעל קישיק


פאי שוקולד - גילי נוי

למרות שהאפייה לקחה לי יותר זמן ממה שחשבתי, אני יכולה לומר שנהנתי להכין את הפאי. היו הרבה שלבים לעניין והמתנה לבצק שיתקרר אחרי האפייה שקצת סירבלו את החוויה אבל בסופו של דבר יצא מאוד טעים. ההבדל בין הפאי שלי לבין זה שבתמונה המקורית נבע בעיקר מגודל התבנית שבה השתמשתי שהייתה גדולה יותר ממה שכתוב במתכון. אז מה המסקנה? לעבוד לפי המתכון. אם קצת סטיתם ממנו עדיין תהיה לכם עוגה נהדרת ליד הקפה, היא פשוט תהיה נמוכה קצת.
פאי שוקולד  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
ניסינו ממש | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

הגרסה שלנו (צילום: גילי נוי)
תכלס יצא די קרוב ובעיקר ממש טעים | צילום: גילי נוי


עוגת שוקולד - ירדן שגב

לרגל מאורע מיוחד החלטתי לחרוג ממנהגי ולהשמיש את האזור הזה בבית שנקרא מטבח או ליתר דיוק את האמצעי החשמלי המפוקפק שעונה לשם - תנור. כן, הכנתי עוגה. עוגת שוקולד שרציתי לקשט בסוכריות ולהגיש בשמחה לחברים.
הכל היה נראה ממש מבטיח עד שכ-5 דקות אחרי שהכנסתי את העוגה לתנור שמתי לב שלא שמתי בה סוכר. למה לא? דילגתי מעל המרכיב במתכון בקלילות וכשהבחנתי בזה כבר היה מאוחר מדי. אז מעבר לזה שהעוגה הזכירה בטעם שלה לחם שוקולד אבל לא מהסוג הטעים היא גם לא תפחה. אם זה קשור לחוסר הסוכר או לא, מקורביי יודעי הדבר מוסרים שכן אבל אני חושבת שזו לא העוגה, זו אני.
עוגת שוקולד בחושה (צילום: gregflat, Thinkstock)
ככה קיווינו שזה יראה | צילום: gregflat, Thinkstock

עוגה לא יפה (צילום: ירדן שגב)
וככה היא יצאה - נמוכה ומרירה. לא חוויה נעימה לאופה | צילום: ירדן שגב


רולדת וניל ולבבות תות - שני נוי

הכל התחיל כשהכנתי עוגה ממש פשוטה שגרמה לאנשים להעריץ אותי. ההערצה והציפייה החברתית יצרו מצב הרסני שבו הייתי חייבת לעשות ליומולדת של חברה רולדת וניל ולבבות תות מדהימה במיוחד כדי להצדיק את המוניטין שלי. אז מצאתי את המתכון הכי מסובך בחיים, ציירתי לבבות על נייר אפייה במשך ערב ארוך ושאפתני, וגם הכרחתי את החבר שלי לעזור.
זה היה אמור להיות ההישג המרשים שלנו. כבר דמיינתי איך אנחנו נכנסים למסיבה עם העוגה המורמת מעם וכולם מוחאים כפיים. אבל בסוף שום דבר לא עבד, העוגה עצמה היתה יבשה מדי והקרם היה נוזלי - וכשניסינו לגלגל אותה לרולדה היא נשברה, בדיוק כמו הלב שלי. מיותר לציין שהעוגה הזאת לא זכתה לצאת מהבית, והמוניטין שלי נהרס לחלוטין. אבל היי, לפחות הלבבות יצאו טוב.
רולדת לבבות (צילום: צילום מסך מתוך delightdulce.com/2013/03/heart-patterned-cake-roll)
לבבות ורדרדים ומתוקים | צילום: צילום מסך מתוך delightdulce.com/2013/03/heart-patterned-cake-roll

רולדה לא טובה (צילום: שני נוי)
ובכן, לבבות פחות ורדרדים ויותר פצועים | צילום: שני נוי


ולמרות שזה נראה שאבדה התקווה, הנה כמה גולשים ששחזרו בהצלחה רבה כמה מהעוגות שהכינו מתמודדי "בייק אוף ישראל" במהלך העונה:








"בייק אוף ישראל" - אירוע חצי הגמר, רביעי ב-21:00