זה לא סוד שאירופה חווה בשנים האחרונות שינויים חברתיים קיצוניים, כשגל הטרור ומשבר הפליטים מסוריה לא בדיוק תורמים לאווירת האחדות ביבשת. דווקא בימים בהם היבשת האירופאית נמצאת במצב רגיש מתמיד, המתמודדת נדיה חוסיין, מהגרת מבנגלדש ובת למשפחה מוסלמית דתייה, הגיעה אל לב הפריים טיים הבריטי ואף הצליחה לכבוש את המקום הראשון של ריאליטי האפייה "הבייק אוף הבריטי הגדול."
בתכנית הגמר בה הפכה נדיה ממהגרת חובבת אפייה לכוכבת לאומית צפו לא פחות מ-13.4 מיליון צופים, וניכר היה כי התקשורת הבריטית חיבקה את זכייתה של נדיה בחיבוק גדול. עם זאת כמצופה, העמדות בנוגע לזכייתה של נדיה היו אמביוולנטיות: גופי תקשורת רבים ייחסו לזכייתה של נדיה את הנאורות והפלורליזם של בריטניה ואף ראו בכך סמל לשוויון מיעוטים במדינה.
דוגמה לכך ניתן היה לראות במגזין "גרדיאן" שכתב בעקבות הזכייה כי מרבית האנשים בבריטניה לא מוכנים להפלות על רקע דת, גזע או סגנון לבוש. במקביל נשמעו גם קולות שונים שטענו כי מדובר בתעלול יחצני זול שמנציח תקינות פוליטית במסווה של מצג סובלנות. אך אם נניח לרגע בצד את השיח הפוליטי על כל גווניו, נראה שכמו בכל ריאליטי משובח מדובר כאן בסיפור סינדרלה קלאסי, בו העולם זוכה לצפות בבחורה פשוטה הופכת לנגד עיניו לגיבורת תרבות וחייה משתנים מן הקצה אל הקצה. במקרה של נדיה זה קרה תודות ליכולות האפייה הפנומנליות שלה שהותירו את הצופים המומים ובעיקר משוועים לפרוסת עוגה.
עם קבלתה לתכנית אמרה נדיה: "אני לחוצה מכך שאנשים יראו אותי, אשה מוסלמית החובשת כיסוי ראש, ויתהו אם אני מסוגלת לאפות". לשמחתה ולשמחתנו עם חשיפתה בתכנית חששותיה התפוגגו והיום היא נחשבת לסלבריטאית מהשורה הראשונה בבריטניה עם מעל 85 אלף עוקבים ברשתות החברתיות.
כדי להיות מעודכנים מי יהפוך לכוכב האפייה הרשמי של ישראל, המשיכו לעקוב אחר "בייק אוף ישראל" בכל רביעי ושבת ב-21:00
עוד ב"בייק אוף ישראל":
- לכבוד איזה סלב המציאו כלי להסנפת קקאו?
- כל המתכונים מפרק הפתיחה של "בייק אוף ישראל"
- 10 עוגות שוקולד שידהימו אתכם
"בייק אוף ישראל"- רביעי ושבת ב-21:00