החלטתם לקנות דירה. מן הסתם תתעניינו בקבלן, במספר החדרים ובגודלם ובאיכות הגימור של החלונות והמטבח. אבל גורלו של בית טוב לא תמיד תלוי במה שבפנים, אלא דווקא בחוץ. הנתונים החיצוניים הם אלה שקובעים אם תשמחו להגיע הביתה, או שתבלו את ימיכם בניסיונות לברוח ממנו. אלה הדברים שחייבים לבדוק לפני שחושבים על קנייה.

עוד ב-mako כסף:

7 עמלות שאף אחד לא מבין למה צריך לשלם
רשות המסים לנפגעי צוק איתן: החזירו 158 מיליון שקל
האם תוכלו לנחש את מחיר הדירה הזאת?

המבנים הכושלים, התחנה המרכזית החדשה תל אביב (צילום: צילום מתוך ויקיפדיה)
לא משהו שהייתם רוצים לגור לידו. התחנה המרכזית בתל אביב | צילום: צילום מתוך ויקיפדיה

מפגעים ומטרדים סביבתיים

אם מדובר בבניין קיים, קל למדי לבדוק את סביבתו. שימו לב למפגעים או למטרדים סביבתיים כגון בניין ציבורי העלול לגרום לרעש, מזבלה, מבני תעשייה, תחנת אוטובוס או שדה פתוח שיש סיכוי שיבנו עליו. אם מדובר בפרויקט חדש, תוכלו לבדוק ברשות המקומית את כל מה שמתוכנן לקום בקרבת הפרויקט בעתיד.

אם זה חשוב לכם – בדקו אם יש בסביבה הקרובה של הדירה בתי ספר, גני ילדים, בתי כנסת, גנים ירוקים, סופרמרקט, מרכז מסחרי. לא תמיד תרצו אותם קרוב אליכם.

ההצפות יחזרו לערים בשרון? (צילום: חדשות 24/7)
הצפה ברעננה. כדאי לדעת מראש | צילום: חדשות 24/7

טיילו ביום וסיירו בלילה

בדיקת סביבת המגורים העתידית שלכם יכולה להיעשות בצורה הטובה ביותר על ידי סיור רגלי – לכו לטייל בסביבה הקרובה וגם הרחוקה של הבניין על מנת לבחון בעצמכם ולענות על השאלה האם כאן הייתם רוצים לגור. תעשו את זה גם ביום וגם בלילה, בחשיכה, כדי לדעת אם קיימת נגישות טובה לדירה, שלא תצטרכו לחזור בערב הביתה בדרך חשוכה, לגלות מטרדים שעשויים להפריע (בית ספר ליד הבניין יכול להיות יתרון, למשל, אבל מדובר במוקד רעש שצריך לקחת אותו בחשבון). מומלץ לדבר עם אנשים שאתם פוגשים בדרך – אולי בחורף הרחוב בו תגורו הופך לנחל זורם?

אנטנה סלולרית (ארכיון)
אנטנה סלולרית | צילום:

אנטנות סלולריות

אם אתם חוששים ממגורים בקרבת אנטנות סלולריות, לא תמיד אתם יכולים לגלות אותן בסיור רגלי; יש גם כאלה המסתירים אותן בתוך המרפסת. ניתן להיעזר במפה של המשרד להגנת הסביבה, המפרטת אנטנות פעילות ואנטנות בהקמה. כל חברת סלולאר מחויבת לפרט את מיקום מתקניה והאנטנות שלה. אתם יכולים לקבל מידע בנוגע למידע תכנוני עתידי ושימושים מותרים.

הבניין והשכנים

הבניין בו נמצאת הדירה הוא חלק מסביבת המגורים שלכם, כמו גם הדיירים שבו. מומלץ להסתובב מחוץ לבניין – לראות איך הוא נראה חיצונית. לבדוק כיצד מתוחזקת הגינה המשותפת. להיכנס פנימה, לבדוק אם לובי הכניסה נקי ולא מקושקש. לעלות ברגל במדרגות כדי לבדוק את רמת התחזוקה והניקיון של הבניין. לעלות גם במעלית (אפשר לעלות במעלית ולרדת במדרגות, אם זה ניראה לכם פחות מעייף...) ולבדוק כיצד היא מתוחזקת. לברר עם הוועד אם היא נבדקת כל חצי שנה; לבדוק את קומת החנייה והמחסנים, אזור פחי האשפה – אם הוא מוזנח ומלוכלך זה יכול להעיד על טיב דייריו.

מומלץ לדבר עם השכנים בבניין ולשאול אם יש דייר בעייתי בבניין. היו מקרים שחיי דיירים הפכו לסיוט בגלל שכן אחד בלתי מתחשב, והם ברחו כלעומת שבאו. 

>>> הצביעו: איזו דירה יקבל המנצח של "האח הגדול"?

>> לפרוייקטים נבחרים ברחבי הארץ