בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר והמלחמה בעזה גברה המודעות הציבורית לצורך בתכנון משפטי עתידי. דברים שחשבנו שלא יקרו – קורים, המציאות משתנה לנגד עינינו ואנחנו רואים יותר ויותר אנשים, גם צעירים, שמבקשים לערוך ייפוי כוח מתמשך, מסמך הבעת רצון וצוואה. עו"ד נורית פיש שעוסקת בדיני משפחה ואפוטרופסות מסבירה מה צריך לדעת.

המלחמה עוררה הרבה סוגיות מורכבות. ילדים שנותרו יתומים והורים שקוברים את ילדיהם נתקלים בבעיות משפטיות שניתן לעיתים למצוא להם פתרונות באמצעות אותם מסמכים משפטיים, במידה שקיימים.

כדי לדעת איזה מסמכים כדאי לערוך, חשוב קודם כל להבין את ההבדלים ביניהם ועל איזה צורך הם עונים. בעוד שייפוי כוח מתמשך מדבר על התקופה שהאדם בחיים, צוואה חלה לאחר רק מותו. לכן, מה שכתוב בצוואה לא יכול לסייע בתקופה שבה המצווה עדיין חי.

כמו כן, בעוד שלצוואה יש תחליף בחוק הירושה שקובע כי גם בהיעדרה קרוביו של האדם יורשים אותו, בנוגע לייפוי כוח מתמשך אין הסדר כזה, והחלופה היחידה היא אפוטרופסות. אלא שהדרך למינוי אפוטרופוס ארוכה ומסורבלת, הפיקוח לוקה בחסר, חלות על האפוטרופוס המון מגבלות שמקשות על ההתנהלות שלו וקיימת התערבות חיצונית משמעותית של המדינה בחיי האדם שכושרו המשפטי נפגע.

לייפוי כוח מתמשך לעומת זאת יש יתרונות רבים. הוא מותאם אישית לרצונו ומצבו המשפחתי של מייפה הכוח שאיבד מכושרו, ומשתרע התחום הרכושי האישי והרפואי שלו.

אילו הנחיות מקדימות מומלץ לצרף לייפוי כוח מתמשך?  מה המגבלות שהחוק בכל זאת מטיל על מיופה הכוח? ומה ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך למסמך הבעת רצון?

האזינו לפרק המלא >>

עו"ד נורית פיש עוסקת ב- ירושות וצוואות, אפוטרופסות וייפוי כוח מתמשך

עו"דקאסט  – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.