פגשנו את עורכת הדין עדי חן, מרצה לדיני משפחה וירושה במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט, לשיחה על תחום חשוב שנוגע לכולנו: עריכת צוואה.

צוואה בעצם מהווה את התכנון הכלכלי שלאחר המוות ומאפשרת לאדם לקבוע איך יראה פחות או יותר העתיד של האנשים שהוא מעוניין בטובתם.

בנוסף, היא מאפשרת בין היתר להכיר תודה לאנשים שאין לנו קרבת דם איתם, להוריש למוסדות צדקה או להחליט לאיזו מטרה הירושה תשמש. מעבר לזה, היא נועדה למנוע מחלוקות עתידיות בסוגיית הרכוש.

למרות זאת, ישנמם אנשים שנוטים להדחיק כל מה שקשור למפגש עם המוות ולדחות את העיסוק בצוואה לעתיד.

אחרים משלימים עם כללי הירושה שנקבעו בחוק כברירת מחדל, כלומר, חלוקת מחצית מהעיזבון לבן הזוג שנותר בחיים והיתרה לילדים שווה בשווה. כשמדובר באלמן שבלאו הכי רוצה לחלק את הרכוש רק בין ילדיו, רבים סבורים בטעות כי אין לצוואה שום משמעות.

אבל מסתבר שהמציאות הרבה יותר מורכבת.

עו"ד עדי חן מסבירה מדוע תמיד כדאי לערוך צוואה, אילו סוגי צוואות יש, ובאיזה גיל אפשר להתחיל.

*עו"ד עדי חן עוסקת ב- ירושות וצוואותדיני משפחה וייפוי כוח מתמשך.

עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין 

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.