בינה מלאכותית (צילום: shutterstock | everything possible)
בינה מלאכותית | צילום: shutterstock | everything possible

תחומים רבים כמו תיירות, בידור, אירוח וספורט ספגו ירידה משמעותית בפעילות עקב משבר הקורונה המתמשך. בחלק מהם יש חזרה חלקית לעבודה, אבל בכול מקרה, עבור רבים מהם ההתאוששות תהיה איטית מאוד. עם זאת, ישנם תחומים שצפויים לפרוח, שהתגלו במהלך משבר הקורונה, ואותם יזמים שישכילו להבין כיצד נתפקד כולנו בחודשים ובשנים הקרובות וישקיעו ויפתחו אותם  - יצליחו מאוד.

השקעות בתחומי התפקוד מרחוק

לאור כללי הריחוק החברתי שכנראה ילוו אותנו עוד זמן רב, כל מה שקשור לתפקוד מרחוק ללא מגע הופך למעניין מאוד. כך לדברי יוסי ויניצקי, ממונה על היי-טק בבנק הפועלים, זרוע הבנקאות לסטארטאפים וחברות היי-טק שהוקמה בידי בנק הפועלים לפני חמש שנים, התומכת כיום במאות עסקים בתחום הסטארט אפים וההיי-טק. לדברי ויניצקי, בין התחומים החדשים שצפויים לפרוח, יהיו התחומים שקשורים לעבודה מרחוק, למידה מרחוק, רפואה מרחוק וכד'. "הפיתוחים וההשקעות יכולים להיות החל מהתשתית הפיזית המאפשרת את התקשורת עצמה (כדוגמת זום, וובקס, טימס ואחרים), דרך הגנת סייבר על תעבורת המידע אל הארגון וממנו, שירותי ענן שונים, מערכות בקרה, סנכרון וניהול, הן בהיבט התפעולי והן בהיבטי כוח אדם", הוא מפרט.

רפואה מרחוק  (צילום: shutterstock| fizkes)
רפואה מרחוק | צילום: shutterstock| fizkes

מוצרים ושירותים שמורידים עלויות ללקוח

ולא רק בתחומים אלה יש הזדמנויות ליזמים; לדעת ויניצקי, בזמן מיתון וקושי כלכלי יהיה ביקוש לכל מוצר או שירות המוריד עלויות ללקוח הפרטי או העסקי בתקופה בה יש רגישות גבוהה יותר לצד ההוצאות. לשם כך, אפשר לרתום את הטכנולוגיה המתקדמת; למשל, נושא אוטומציה של תהליכים (כמו תהליכי רכישה מרחוק) תוך שימוש בבינה מלאכותית, ו- Big Data – מאגר מידע המגיע ממקורות שונים, אותו צריך לשמר, לנהל, לתחזק ולעשות בו שימוש בקלות וביעילות, תוך השקעה של מינימום משאבים. גם e-commerce – מסחר אלקטרוני, שהוכיח עצמו כיעיל מאוד בזמן הקורונה, הוא תחום שימשיך לגדול.

איקומרס (צילום: shutterstock| Surasak_Ch)
איקומרס | צילום: shutterstock| Surasak_Ch

כל מה שמקטין או מונע התקהלות

מניעת התקהלות תלווה אותנו עוד זמן רב. לדעת ויניצקי, "זה הזמן של יזמים וסטארטאפיסטים להוביל פתרונות טכנולוגיים חדשניים (תוכנה או חומרה) למניעת או הקטנת התקהלות בכניסות למבנים, בבידור (אולי - שובו של ה- Drive in), בחנויות הפיזיות (איסוף מהיר של מוצרים, יכולת תשלום מהירה ללא קופה), אלטרנטיבות להסעת המונים, טיסות – אולי מחיצות בין הנוסעים. בקיצור – יש מקום רב לחשיבה על פתרונות יצירתיים".

משלוח ברחפן  (צילום: shutterstock| IgorZh)
משלוח ברחפן | צילום: shutterstock| IgorZh

תחומים נוספים שויניצקי מציע ליזמים לחשוב עליהם בימים אלה:

אמצעי בידור לצריכה בבית - E-Sport, Gaming, Streaming (ספורט אלקטרוני) ויכולת לייצר תוכן איכותי בצורה מהירה וזולה (אנימציה, למשל).

טכנולוגיות בריאות  - בדגש על סנסורים חכמים כולל לשימוש ביתי, ערכות אבחון ביתיות מהירות זולות, ציוד הגנה לצוותים רפואיים, מערכות לטיפול מרחוק, חיטוי וטיהור אפקטיביים למכשירים, מבנים וכו'.

תרבות פנאי ביתית – ציוד/אפליקציות ספורט וכושר שמותאמים לבית, וכדומה גם בתחום האפייה והבישול.

עכשיו זה הזמן לאמץ את החשיבה היצירתית והעסקית, ליזום ולפתח פתרונות לצרכים ולהתנהגויות החדשות שמשבר הקורונה הביא בעקבותיו, ושחלקם יישארו אתנו ב"נורמלי החדש" – חיי שיגרה עם הקורונה לצדה.

ברגע שתחליטו להשקיע בהזדמנויות החדשות שסקרנו כאן, תוכלו להיעזר בפועלים היי-טק: זרוע הבנקאות לסטארטאפים וחברות היי-טק של בנק הפועלים, שתלווה אתכם בדרך להצלחה. לפועלים היי-טק יש רשת נטוורקינג רחבה ושירותי בנקאות ייחודיים לסטארטאפים בכל השלבים, שיענו על הצרכים המדויקים שלכם, לטובת פיתוח מיטבי של החברה. בין השירותים תוכלו למצוא: מוצרי מימון ייחודיים, תחת מדיניות אשראי המותאמת לצרכים של חברות היי-טק; פיקדונות בהתאמה אישית בליווי והדרכת יועץ השקעות; הטבות ייחודיות- מתוך הבנת הפוטנציאל העתידי של החברה ועוד. תתחילו לחלום בגדול.