איך הפכה טבריה ליעד מספר אחד למשקיעים בישראל? רועי שגב, סמנכ"ל יד 2, מסביר שנגמר המלאי בערים אחרות בהן היחס בין המחיר לתשואה הוא גדול כל כך. "בהתחלה הייתה הצלחה ערים שמאוד צמודות לתל אביב. שם יכלו ליהנות שם המשקיעים מתשואה. בשנתיים אחרונות היו ערים כמו באר שבע וחיפה שנהנו מאיזשהו שגשוג ועלייה של מחירי השכירות".

עד לפני 10 שנים, הרווח על ההון מעליית מחירי הדיור הגיע רק לשני אחוזים בשנה. כיום, לעומת זאת, התשואה יכולה להגיע גם ל-51 אחוזים בשנה. "אם מדברים רגע בשקלים - דירת ארבעה חדרים בטבריה עולה כ-1.1 מיליון שקלים והתשואה היום היא 4.2 אחוזים. כלומר, בעלים של נכס של ארבעה חדרים בטבריה ישיא תשואה של3,900  שקלים בערך בחודש".

עוד ב-mako כסף:

לא קשה למצוא שוכרים בטבריה?
"אני חושב שלא קשה למצוא שוכרים בכלל בשום מקום במדינה. שוק השכירות הוא שוק ער ופעיל. אנחנו יכולים לראות גם בטבריה גם בעכו גם בקריית אתא את הפריחה במחירי השכירות שעלו. אז ההפרש בין מחיר שכירות למחיר הנכס הוא עדיין גבוה ואז התשואה היא גבוהה".

לדברי שגב, השקעה בדירות לשכירות בתל אביב, ירושלים או הרצליה היא השקעה לא נכונה. קפיצת מחירי הנדל"ן הייתה גבוהה מאוד, אך השכירות לא עלתה באותו הקצב, ולכן התשואה קטנה.

שמאי המקרקעין חיים מסילתי מסביר מה צריך לבדוק לפני שקונים דירה להשקעה.

האם זו דירה בכלל? "צריך לבדוק שוב ושוב ושוב לפני שקונים דירה להשקעה שזו דירה שעומדת בזכות עצמה. שלא מדובר במחסן שהפך לדירה, שלא מדובר בחדר מתוך דירה קיימת שפוצל והפך לדירה".

האם יש לדירה יתרונות? "יש סדרה של יתרונות שאכן גורמים לדירה להיות עדיפה על פני חברותיה. לדוגמא הקרבה לבתי חולים. דירות שקרובות לבתי חולים מושכרות מהר, בגלל הצורך של רופאים ואחיות וכל צוות בתי החולים להיות קרובים ונגישים למקום. הדבר נכון גם למוסדות אקדמאים.

נגישות. "כשבוחרים דירה צריך לשים לב ששוכרי הדירות הרבה פעמים מעדיפים את הנגישות לתחבורה ציבורית, למרכזי בילוי ולקופות חולים. בדרך כלל מדובר על אוכלוסייה שאין לה את היכולת לקנות. ככזו היא צריכה את היכולת להגיע למקומות המרכזיים".

למי מתאים לקנות דירה ולהשכיר אותה ולמי מתאים לקנות דירה ופשוט לשפץ ולמכור ובעצם להשיג את הרווח יותר מהר?
"הרווח היותר מהיר מתאים למי שאוהב יותר להסתכן. מי שרוצה להסתכן יכול "להמר" ולקנות דירה עכשיו, לשפץ אותה מהר ולנסות למכור אותה במחיר גבוה יותר תוך כדי חודשיים שלושה. בדרך כלל מדובר במשקיעים שיודעים לזהות מהר הזדמנויות.

"מי שקונים דירות לפנסיה, איך שאנחנו קוראים לזה, הם משקיעים שיש להם את הסבלנות. הם לא רוצים למכור את הדירה בעוד חודשיים. הם מוכן לקנות אותה עכשיו ולאט לאט לשייט איתה לעבר הפנסיה וליהנות ממנה בתקופה מאוחרת יותר בחיים. מצד שני, אם לא עשית את הבדיקות הנכונות, בסופו של דבר אפשר גם להפסיד כסף".

>> צפו בתכניות המלאות של עד הבית

יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il