ההתרחבות המטאורית של תופעת חללי העבודה, שצצים כפטריות לאחר הגשם, מייצרת צורך בהמצאה מחדש של הקונספט - ההיצע כה רב, כך שכל מתחם שנפתח צריך להיות מקורי יותר, זול יותר, כזה שמציע מגוון רחב יותר של שירותים לעסקים, ובעיקר להביא איזשהו ערך מוסף, אחרת אין לו זכות קיום ומהר מאוד הוא ייסגר כלעומת שנפתח.

אותו ערך מוסף אפשר למצוא למשל בפרויקט של חברת MyOffice שהחלה בארץ את טרנד רכישת המשרדים הקטנים בחללים משותפים והוגדר כאחד מהפרויקטים האטרקטיביים ביותר אשר מאפשר לקנות נכס שאינו "על הנייר" וליהנות מהכנסות שכירות באופן כמעט מיידי. הפרויקט שנחל הצלחה אדירה בעיר חיפה, שכל היחידות בו נמכרו תוך זמן קצר, הוביל להקמתו של פרויקט נוסף באשדוד.

שירותי משרד, מתקנים יוקרתיים ונטוורקינג איכותי

"לפרויקט החדש באשדוד יש לא מעט יתרונות על פני חללי העבודה המשותפים הקלאסיים", אומר שמעון אייזנברג, מקבוצת רילטי אקזקיוטיב, העומדת מאחורי MyOffice. החברה מביאה רוח חדשנית למגמה מוכרת, במיקום המאפשר עלות נמוכה באופן יחסי לרכישת נדל"ן מסחרי – כפי שהיה ניתן להיווכח בפרויקט החלוץ של החברה בעיר חיפה.

שמעון אייזנברג, מקבוצת רילטי אקזקיוטיב
שמעון אייזנברג, מקבוצת רילטי אקזקיוטיב

אייזנברג, איש נדל"ן ותיק ומוכר בתחומו, מרחיב עוד על הערך המוסף המצוי בפרויקטים של MyOffice: "הלקוחות בוחרים במשרדים שלנו מכמה סיבות. קודם כל הם זוכים לתנאי עבודה הרבה יותר נוחים. כל אחד עובד לפי המידות שלו והצרכים שלו, מקבל את כל השירותים דרך המשרד של החברה". אייזנברג מוסיף כי חלל עבודה שיתופי מהווה כר נוח לנטוורקינג שיתופי פעולה עסקיים איכותיים. מעבר לכך, כיוון שישנה אפשרות לרכוש את המשרד, ניתנת לרוכש האופציה לעשות בו שימוש בעצמו, או לחילופין להשכיר אותו, ולזכות בהשקעת נדל"ן משתלמת ביותר, בשערוך תשואה של בין 8-10 אחוזים".

כיום ישנם בישראל יותר מ-60 אלף מ”ר של חללי עבודה משותפים, והם מהווים פתרון אפקטיבי ונוח ביותר. רוב המתחמים ממוקמים באופן טבעי בערים הגדולות ובעיקר במרכז הארץ, אך לאחרונה יזמי נדל"ן כמו שמעון אייזנברג, מגלים מחדש את הפוטנציאל העסקי הגלום בהקמה של מתחמים ויוזמות עסקיות בכל רחבי הארץ, ויציאה מן המרכז והערים הגדולות לכיוון הפריפריה. 

זהו מהלך מבורך כשלעצמו, היות והבנייה והתמקמותן של חברות צעירות מחוץ לגוש דן, מסייעת לפתח ולהרחיב את אותן ערים, ואט אט הן הופכות למרכזי בילוי, עסקים, הייטק ולמוקד משיכה ליזמים צעירים. מה שנקרא - להפריך את השממה. 

פרויקט MyOffice בחיפה
פרויקט MyOffice בחיפה

מה הופך את חללי העבודה המשותפים לכה אטרקטיביים?

"מניסיוננו והכרותינו עם הלקוחות שלנו, אנו מקבלים לא מעט פידבקים על שיתופי פעולה מוצלחים במיוחד, יש היום מגמה הולכת וגדלה של הטרנד השיתופי -  קבוצות רכישה, נסיעות משותפות, קבוצות שיתופיות"', מסביר אייזנברג. "אנשים הולכים ומתחברים חזרה לקהילה ויש רצון חזק להכיר ולהיפתח אל תחומים חדשים ולייצר שיתופי פעולה במקום העבודה. משרד סטנדרטי לא מספק את הצורך הזה. מעבר לכך היום מגיע עובד עם לפטופ למשרד ומקבל את כל השירותים המשרדיים כולל האפשרות לארח ישיבות ברמה גבוהה מאוד ובמתחם מרשים, ומצד שני זה לא מכביד כלכלית".

חשוב לציין כי העבודה בחלל משותף זולה בממוצע בכ-10 אחוזים מישיבה במשרד קונבנציונלי. אם משווים משרד קונבנציונלי לעמדת עבודה בחלל משותף - החיסכון יכול להגיע ל- 60 אחוז. 

בנוסף,  חלק בלתי נפרד הוא הנושא החברתי - שימוש במרחב עבודה משותף מאפשר ליזמים ממגוון תחומים שונים לעבוד יחד תחת אותה קורת גג, ועל ידי כך להכיר אחד את השני. המפגשים הללו יכולים להוות בסיס פורה ליזמות, סיעור מוחות משותף ורעיונות חדשים. הגישה הזו מוכרת ביותר ומקובלת ברחבי העולם. ישנם חללי עבודה רבים אשר יוזמים מפגשי שיתוף פעולה, כדי לקדם את היווצרות הקשרים בתוך הקהילה של חלל העבודה המשותף.