שנה אחרי שקרס בנק ההשקעות ליהמן ברדרס בקול נפץ גדול שגרר עימו את העולם כולו למשבר כלכלי למור, נשמעים לאחרונה קולות הטענים שאנחנו כבר בדרך החוצה מהמשבר. עבור חלק מהאנשים שפוטרו בתחילת המשבר, הדיבורים האלה לא רלוונטים. אנשים רבים נשארו בבית, ללא יכולת למצוא עבודה חדשה בזמן המיתון.

מיכל קולט-ארבל, מנהלת תקשורת שיווקית במשרד פרסום, היא אחת מאלו שפוטרו לפני שנה, בתחילת המשבר. שבועיים אחרי הפיטורים התברר לקולט-ארבל שגם בעלה פוטר. החובות החלו להיערם, והלחץ למציאת עבודה הלך וגדל.

השניים כבר תיכננו לארוז את החפצים ולחזור לגור עם ההורים, אך ברגע האחרון הצעת עבודה ממשרד פרסום הצילה את קולט-ארבל. היא קיבלה משרה זמנית, שעם הזמן הפכה קבועה, וחזרה למסלול של עבודה.

לא כולם חזרו למקצוע שבו הם עסקו. טלי לוי, שפוטרה לפני שנה, מספרת: "מה שמרגיז הוא שמסלו להקידום שלי כבר היה מתוכנן מראש. ידעתי מה אני אהיה בתפקיד הבא, עד שבא המשבר". למזלה, היא הצליחה להוציא את עצמה מהמשבר באמצעות משהו מתוק - שוקולד.

הכל החל במקרה, כשקנתה לבנה פרלין שוקולד במחיר מופקע, ואז חשבה על לייצר אותו בעצמה. לוי באמת החלה לייצר שוקולד ביתי, והפכה למומחית בתחום. כעת היא עורכת הרצאות וסדנאות בנושא, שלולא המשבר הכלכלי ספק אם בכלל הייתה מגיעה אליו.

ויש גם סיפורים פחות שמחים. ניר סליקטר, איש היי-טק שפוטר בתחילת המשבר, לא מצליח למצוא עבודה. "קצבת האבטלה נגמרה לי", הוא מודה, "את פיצויי הפיטורים כבר בזבזתי וגם אין לי חסכונות".  ניר מטפל בגינה שלו, רק כי יש לו המון זמן פנוי.

"אם המצב הזה ימשך, זה יכול להיות מאוד קשה". בין כל אלה שהצליחו למצוא עבודה, עדיין יש אלפים שנשארו מובטלים, גם שנה אחרי, והם מחפשים בנרות את ההזדמנות לחזור לשגרת התעסוקה.