ניו יורק: שלט של וול סטריט (צילום: רויטרס)
ירידות שערים בוול סטריט | צילום: רויטרס

המסחר בוול סטריט מוסיף להתנהל בירידות חדות בשיעור של כ-3% כאשר מדד ה-S&P 500 נסחר מתחת לרמה של 900 הנקודות. זאת על רקע החששות ממיתון עולמי, הירידות החדות בבורסות ברחבי העולם, (אירופה סימה בירידות של כ-5%), הורדת תחזיות רווח, לדוגמא: גוגל, פרסומי דו"חות החברות, הירידות במחירי הנפט מתחת ל-60 דולר לחבית, וההתרחשויות האחרונות במגזר הפיננסים.

חודשיים אחרי השתלטות הממשל על פאני מיי, המקור הגדול ביותר של מימון לשוק משכנתאות הדיור האמריקני, ייתכן שהחברה תזדקק להזרמת הון נוספת כדי להישאר בעסקים. לרוע מזלו של משלם המסים האמריקני, האוצר יצטרך אולי להזרים סכום נוסף של עד 100 מיליארד דולר, כדי למנוע מפאני מיי להידרדר ממעמד של "חברה באפוטרופסות", שאותו קיבלה כאשר הממשל השתלט עליה ועל החברה האחות, פרדי מאק, למעמד של כינוס נכסים, כלומר מכירה של נכסיה כדי להחזיר לנושים את כספם.

בנוסף, אמריקן אקספרס תהפוך לחברת אחזקות בנקאית, כדי לקבל גישה מהירה יותר להון ממשלתי.

בתוך כך, לפי דיווח ב"ניו יורק טיימס", שהתפרסם היום, נכנס אובמה לפגישת העבודה עם הנשיא בוש, כשבראש האג'נדה שלו קריאה לבוש לפעול ללא דיחוי לייזום חבילת סיוע לג'נרל מוטורס, לפורד ולקרייזלר, שמפרפרות על סף פשיטת רגל. הדמוקרטים מציעים כי הסיוע לדטרויט ייגזר מתוך 700 מיליארד דולר שהקונגרס אישר לחילוץ המגזר הפיננסי. הם טוענים, שלממשל יש זכות מלאה לעשות זאת. בוש לא חלק את התלהבותו של הנשיא הנבחר.

בזירת המט"ח הגלובלית נסחר הדולר במגמה מעורבת מול מרבית המטבעות המובילים, זאת כאשר האירו נחלש מולו ב-0.16% ל-1.2737 דולר, והליש"ט מתחזקת ב-0.21% ל-1.536 דולר לליש"ט. על רקע ירידות השערים באסיה, נחלש הדולר מול הין ב-0.15% ל-97.89 ין לדולר.

שוקי אסיה ננעלו היום בירידות שערים עקב נתוני מאקרו מדאיגים בסין ויפן, ובאירופה בשעה זו, מתחזקות הירידות.

S&P 500 , נאסד"ק , מדד הדאו ג'ונס יורד ב-2% ל-8,690 נק'

אמש ננעל המסחר באווירה שלילית: מדד הדאו ג'ונס נחלש היום ב-0.82% לרמה של 8,870 נקודות, מדד ה-S&P 500 ירד ב-1.27% לרמה של 919 נקודות ומדד הנאסד"ק ירד ב-1.86% לרמה של 1,616 נקודות.

היום לא יפורסמו נתוני מאקרו. זאת, בחלקו בשל ה-Veteran's Day שחל היום ובעטיו, מוסדות הממשל סגורים וכן רוב הבנקים. המסחר בבורסות, בחוזים עתידיים על אנרגיה ומתכות והמסחר במט"ח מתנהלים כרגיל.

במסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק, החוזים העתידיים על נפט גולמי נסחרים בירידה חדה של 5.3% לרמה של 59.1 דולר לחבית.

מניות בכותרות

מניית לאס וגאס סאנדס בולטת הערב בירידות חדות לאחר שהמסחר בה הופסק - ושוב חודש והמניה צונחת ונסחרת במחיר ההנפקה החדשה. החברה הודיעה כי תנפיק 181.8 מיליון מניות לפי 5.5 דולר למניה. התמחור משקף למניה דיסקאונט של כ-31% ביחס למחיר בה סגרה אמש. הצלחת ההנפקה תניב לחברה מיליארד דולר הנדרשים לכיסוי חלק מחובותיה, בנוסף פרסמה החברה כי היא מוכרת מניות בכורה וכתבי אופציה למשפחתו של יו"ר ומנכ"ל החברה, שלדון אדלסון.

על רקע ההאטה הכלכלית הפחית גולדמן זאקס את תחזיות הרווח של גוגל וחתך את מחיר היעד למניה. המחיר החדש החדש למניה הוא 475 דולר לעומת מחיר יעד קודם של 520 דולר למניה. ברבעון הרביעי צופים כי גוגל תדווח על ירידה ברווח ל-5.09 דולר למניה לעומת רווח של 5.11 דולר למניה בשנת 2009 יסתכם הרווח למניה ב-21.67 דולר למניה לעומת 22.2 דולר למניה. גם לשנת 2010 סיפק האנליסט של גולדמן תחזית מופחתת.

לאחר הנעילה אתמול דיווחה סטארבקס על צניחה של 96% ברווחי הרבעון הפיסקלי הרביעי שלה ל-5.4 מיליון דולר, או 10 סנטים למניה. אנליסטים ציפו לרווח של 13 סנט למניה.

אמריקן אקספרס כאמור, מסרה אתמול (ב') שהיא קיבלה אישור להפוך לחברת אחזקות בנקאיות, מה שעשוי להפחית את עלויות גיוס ההון שלה ולהעניק לה גישה משופרת להון ממשלתי.

חברת הבנייה המתמחה במכירת בתי יוקרה בארה"ב, טול בראדרס , דיווחה היום, לפני פתיחת המסחר, על צניחה של 41% בהכנסותיה ברבעון הפיסקלי הרביעי, אך חשוב מכך - היא אינה יכולה להעריך את הרווח הנקי, לנוכח מצב שוק הבנייה בארה"ב.

סיטיגרופ תנסה ליצור קשר עם חצי מיליון לווי משכנתאות, שיתרת החוב המצרפית שלהן 20 מיליארד דולר, כדי לוודא שהם יכולים לעמוד בהחזרים, על מנת שיוכלו להישאר בבתים שלהם.

ישראליות מעבר לים

משבר האשראי הגיע באיחור לפאנדטק , פרסמה תחזית מאכזבת לפיה מרבית הרווח יתאדה ברבעון הרביעי צופה רווח Non-GAAP של 0-6 סנט למניה ברבעון הרביעי, בזמן שהאנליסטים ציפו עד כה לרווח של 27 סנט למניה. החברה מספקת לבנקים ולמוסדות פיננסיים פתרונות לסליקה ועיבוד תשלומים מאובטחים בזמן אמת. JP מורגן הוריד את המלצתו למניה ל"תשואת שוק" לעומת "תשואת יתר".

רווחי תרו צמחו ב-73.6% והסתכמו ברבעון ב-12.5 מיליון דולר המידע הכספי אינו מלא מפני שהחברה טרם הגישה את הדו"חות ל-2006 ו-2007 המכירות ברבעון השלישי הסתכמו בכ-90.4 מיליון דולר, עלייה של 10.2% לעומת 82 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד

סינרון המפתחת ציוד קוסמטי לטיפולים שונים בעור, דיווחה היום על ירידה של 14% בהכנסותיה ברבעון השלישי ל-28.5 מיליון דולר, לעומת הכנסות בהיקף 33.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.הרווח צנח ב-70% ל-3.1 מיליון דולר. 5 אנליסטים העריכו כי החברה תדווח על ירידה של 53.7% ברווחי הרבעון השלישי ל-13 סנט למניה.

גיוון אימג'ינג צפויה (4 אנליסטים) להציג רווח של 6 סנטים למניה, לאחר קפאון ברבעון המקביל.

בלופניקס תדווח גם היא, כאשר 4 אנליסטים בוול סטריט צופים קיטון של 33.3% ברווחיה ל-12 סנט למניה. אלוט ואטיוניטי תדווחנה גם כן, אך צפי האנליסטים לא היה זמין.

חברת מאינד דיווחה הבוקר כי היא עברה ברבעון השלישי להפסד נקי של 2.4 מיליון דולר, המהווים הפסד של 11 סנט למניה. החברה הכריזה על תוכנית Buy back של מניות החברה בהיקף של עד 2.8 מיליון דולר. בנוסף ציינה החברה כי היא נמצאת עדיין בתהליך בוררות עם הבנק השוויצרי קרדיט סוויס לגבי החזר השקעה של החברה בניירות ARS.

וראז דיווחה כי ברבעון השלישי היא עברה להפסד, על בסיס Non-GAAP, של 3.4 מיליון דולר, או 8 סנטים למניה, בעוד אנליסטים (6) ציפו להפסד של 16 סנט למניה. במבט קדימה צופה וראז כי הכנסות הרבעון הרביעי יהיו בטווח של 24-22 מיליון דולר וההפסד הנקי, על בסיס Non-GAAP, יהיה 2-1 מיליון דולר, או 2-5 סנטים למניה.

טבע , כהרגלה, תוסיף לבלוט, לאחר שדעת האנליסטים לגבי הדו"ח שפירסמה בשבוע שעבר - חלוקה. חלק טענו כי הוא פושר עד מאכזב, וחלק, כמו למשל בבית ההשקעות אופנהיימר, טענו כי טבע מוכיחה מודל עסקי מוצלח, המראה על פיזור נרחב שמצליח לחפות על חולשות ולשמר קצבי צמיחה מרשימים.

אחרי שנודע בחודש שעבר על פיטורים נרחבים, שתיאלץ אמדוקס לבצע כדי להקטין עלויות, מסתבר שגם העובדים שיישארו ייאלצו לקבל כמה שינויים. מדבר אמנם בשינויים מינוריים, אולם בימים אלה כל שינוי מהווה גם איתות מדאיג לאלפי עובדים שחוששים כעת מהרעה בתנאי העסקתם וכמובן מפיטורים. במייל שנשלח הבוקר לעובדי החברה נכתב כי החל מדצמבר, מחירי הארוחות של עובדי אמדוקס יעלו ל-8 שקלים מ-6 שקלים. גם מספר ה"נקודות" שייגבה מכל עובד על השימוש בחדר הכושר של הבנין עלה.

אלביט מערכות חתמה אתמול על חוזה לאספקת מערכות אווירוניקה ליצרנית המטוסים הברזילאית אמבראייר (EMBRAER). שלב הפיתוח ואב הטיפוס הינו בהיקף כספי של 67 מיליון דולר בקירוב. ההיקף הכולל של החוזה, כולל שלב הייצור שיבוצע בעקבות שלב הפיתוח ואב הטיפוס, מסתכם ב-187.5 מיליון דולר ומיועד לביצוע עד שנת 2014.

סלקום תמשיך לרכז עניין, לאחר שאתמול פירסמה דו"חות טובים. החברה הוסיפה 40 אלף מנויים חדשים, שיעור ה-EBITDA גדל ל-38.2%, והרווח הנקי בניטרול הפרשה חד-פעמית למס בסך 72 מיליון שקל גדלה ב-20.1% ל-239 מיליון שקל.

גליל מדיקל, המוחזקת ב-21% ע"י אלרון , והמפתחת ומשווקת טכנולוגיית הקריואבלציה (חיסול גידולים סרטניים באמצעות קור), מתמזגת עם חברת המכשור הרפואי אנדוקר מקליפורניה. המהלך ייעשה בצורה של החלפת מניות ויקנה לבעלי המניות של גליל 48% בחברה הממוזגת לעומת 52% לבעלי המניות של אנדוקר. מיד לאחר המיזוג, תגייס החברה הממוזגת 16.25 מיליון דולר ממשקיעים קיימים.