דולרים (תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2)
הדיונים סביב רשת הביטחון שיפרוס האוצר ממשיכים להכות גלים גם בשוק המט"ח | תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2

המסחר במט"ח בזירה המקומית התאפיין היום (ה') בתנודתיות, כשבתחילת יום המסחר השקל רשם התחזקות מול שני המטבעות הזרים המובילים, הדולר והאירו, וכשעתיים לפני קביעת השערים היציגים, התהפך הכיוון של המסחר, והשקל עבר להיחלש מול שני המטבעות - מגמה שנמשכה גם בקביעת השערים היציגים.

נציין כי במהלך המסחר היום, האירו נסחר מעל ומתחת לרף 5 השקלים, ולבסוף נקבע מעט מעליו. לגבי המטבע האמריקני, נזכיר כי רק ביום שישי נקבע שערו היציג מעט מעל רף 4 השקלים, והיום שוב נקבע מתחתיו.

הדיונים סביב רשת הביטחון שיפרוס האוצר ממשיכים להכות גלים גם בשוק המט"ח. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, דרש מהאוצר אמש להגדיל את רשת הביטחון במקום לחוסכים מגיל 60 לחוסכים מגיל 55. אולמרט ביקש בנוסף לפצות חוסכים רטרואקטיבית ולא להגביל את סכום החיסכון.

זירת המט"ח: הדולר עלה ב-0.231% ושערו היציג נקבע ב-3.899 שקלים, האירו עלה ב-0.086% ל-5.0313 שקלים.

Easy-Forex: תוכנית האוצר תומכת בהתחזקותו של השקל

השקל ממשיך להתחזק למרות הורדת הריבית לשיעור של 2.5% נראה כי תוכנית החילוץ הצפויה של האוצר מחזקת את המטבע המקומי שמתחזק מול כל המטבעות המובילים כשהאירו עבר להיסחר מתחת ל-5 שקלים והליש"ט עברה להיחסר מתחת ל-6 שקלים.

פינוטק: היחלשותו של הדולר בעולם תמשיך לחזק גם את השקל

למרות הורדת הריבית החדה ע"י בנק ישראל לרמת שפל של 2.5% , אנו מבחינים בהתחזקותו של השקל מול הדולר. הסיבה לכך טמונה בכיוונו של הדולר בזירה הגלובלית, המטבע האמריקני נחלש בעולם כנגד ששת המטבעות העיקריים ונטייתו היא להמשיך ולהיחלש לפחות בטווח הקצר.

התוכנית אותה פרסם משרד האוצר מרגיעה מעט את המשקיעים, תומכת בבורסה ומעניקה רוח גבית למטבע המקומי. תמיכה משמעותי לדולר מתקבלת סביב 3.9 ואחריה 3.86, התנגדות תתקבל רק ברמה של 4 שקלים לדולר.

פריקו: השקל ייחלש בטווח הקצר על רקע השלכות שליליות ממגזר הבנקאות העולמי

אי היציבות בשוקי ההון והחשש מפני תגובת משקיעים זרים בזירה המקומית, ממשיכים לתמוך במשנה זהירות מצד קובעי המדיניות בישראל, דבר התורם לפוטנציאל היחלשות השקל.

בראיה לטווח ארוך, לדעתנו עשוי השקל לשוב ולהתחזק, אולם בטווח הקצר ועל רקע הזעזועים הצפויים בתחום הריאלי, התמיכה המתבקשת ביצוא לצד החשש מפני זעזועים בשוק האג"ח הממשלתי, כמו גם השלכות השחיקה בשווי האג"ח הקונצרני והבנקאות העולמית על מוסדות פיננסיים בישראל, כל אלו תומכים במשנה זהירות שכן מהלך ההיחלשות בשער השקל טרם בא לידי מיצוי וכי הדולר נדרש לשוב ולהיסחר מתחת לתחום 3.84 - 3.77 ש' במטרה לתמוך בהתחזקות מחודשת.