בדיקות פוליגרף אינן יכולות לשמש כראייה בבית משפט או בחקירת משטרה, אבל נראה שרבים מעדיפים להתעלם מכך. רשת חנויות בגדי אופנה TOPTEN, שאילצה עובדת לעבור בדיקת פוליגרף ללא הסכמתה, תשלם לה פיצוי יוצא דופן של 39 אלף שקל.

דנה (שם בדוי) עבדה כאחראית משמרת בסניף של הרשת בקניון "שבעת הכוכבים" בהרצליה במשך שנה וחצי. לפני כשנתיים היא זומנה בבהילות בשיחת טלפון לפגישה עם מנהלת הרשת. במקום פגישה עם המנהלת, דנה גילתה שזומנה לחקירה עם שני קציני ביטחון, שהסבירו לה שהיא חשודה בגניבה של 2,000 שקל מקופת הסניף.

במהלך השיחה הטיחו בדנה שני הגברים האשמות כבדות והבהירו שמוטב לה להודות בגניבה. דנה הכחישה את החשדות נגדה, אבל השניים שאלו אותה שאלות רבות החודרות לפרטיותה, סגרו את החדר ולא אפשרו לה להתייעץ עם עורך הדין או להתקשר לבני משפחתה.


"אמרתי שלהם שאני חפה מפשע ולא גנבתי כלום ואין לי במה להודות בדבר שלא עשיתי", שחזרה דנה. לדבריה, במהלך החקירה בחדר הסגור דרשו ממנה שני הגברים לעבור בדיקת פוליגרף אם היא רוצה להמשיך לעבודה ברשת TOPTEN. בלית ברירה נאלצה דנה לעבור בדיקת פוליגרף ולמחרת התברר שהיא דוברת אמת. על אף הממצאים, איש מטעם החברה לא התנצל בפניה על החוויה הקשה.

דנה, הגישה תביעה נגד הרשת לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בדרישה לחייב אותה לשלם לה פיצוי על הנזקים שנגרמו לה כתוצאה מבדיקת הפוליגרף והחקירה שעברה. החברה טענה בכתב ההגנה שדנה הסכימה לעבור בדיקת פוליגרף ושבמהלך כל השיחה איתה שמרו קציני הביטחון על כבודה. לטענת רשת האופנה הייתה זו דווקא דנה שדרשה לעבור בדיקת פוליגרף, והדבר כלל לא נכפה עליה.

השופטת נטע רות קבעה בפסק הדין שהיא מעדיפה את גרסתה של דנה וכי לא היה מדובר בשיחה שהתקיימה באווירה נעימה. לטענת השופטת, נציגי הרשת לא הסבירו לדנה על מהימנות בדיקת הפוליגרף ועל השימוש שייעשה בה לאור תוצאותיה וכי במקרה זה לא ניתן לקבוע שהיא הסכימה לבדיקה. היא הדגישה שמדובר בפגיעה קשה בפרטיות. בפסק הדין קבע רות ש-TOPTEN תפצה את דנה בסכום של 35 אלף שקל, ותשלם לה עוד 4,000 שקל הוצאות משפט.