יצחק (50), תושב אשדוד, לא האמין שזה קרה לו. לפני כמה שבועות התקשר אליו בחור צעיר שהתחזה בפניו כשליח של הדואר וסיפר לו שהגיעה עבורו חבילה לסניף הדואר שלו וכדי לשחרר אותה ולהעביר אותה לביתו עליו לשלם שבעה שקלים בכרטיס אשראי.

"הוא נשמע לי אמין מאוד. ידע את הכתובת שלי. ביקש את פרטי כרטיס האשראי שלי כדי לקחת שבעה שקלים. חיכיתי לחבילה אבל היא לא הגיעה. הטלפון של הבחור היה מנותק. אחרי כמה ימים גיליתי שגנבו לי 3,000 שקל מכרטיס האשראי", שחזר יצחק. "ניגשתי לבנק והם אמרו לי שמישהו השתמש באפליקציה של הבנק שבה אני רשום למשוך כסף מהחשבון שלי".

גם לליאור מבאר שבע קרה מקרה דומה. "התקשר אליי מטלפון חסום אדם שטען שהוא שליח שעובד בדואר. הוא טען שהגיעה לי חבילה ומכתב ואני צריך לשלם שבעה שקלים כדי לשחרר אותם. שאלתי מאיפה, אבל הוא לא ידע. הוא ביקש שאשלח אליו פרטי אשראי. שלחתי. אחרי יומיים אני מגלה שמשכו מחשבון הבנק שלי באמצעות אפליקציה סכום של 4,000 שקל. הייתי בהלם. עכשיו לא ברור איך אקבל את הכסף בחזרה אם בכלל. הכול נמצא בחקירת משטרה".

יצחק וליאור הגישו תלונה ביחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי, בפיקודו של רפ"ק רונן עמרם. הם לא היחידים. עשרות אזרחים נעקצו בשבועות האחרונים ברחבי הארץ בשיטה דומה שהניבה לנוכלים עשרות אלפי שקלים. באחד המקרים הם עקצו קשיש בן 83 בסכום של 6,000 שקל.

חקירת המשטרה העלתה שמאחורי שיחות הטלפונים עומדת חבורת צעירים מאשדוד, חלקם בני 17.

כך פעלה השיטה: אחד מחברי הרשת היה מתקשר לטלפון של קורבן, מתחזה לנציג של הדואר ומבקש את פרטי האשראי כדי לשלם שבעה שקלים. הנוכל היה מעביר פרטי כרטיס אשראי לאחד מחבריו וזה היה מבצע באפליקציה העברת כספים מחשבון הבנק של הקורבן לחשבון שלו או של קרוב משפחתו כדי שהמשטרה לא תאתר אותו.

עד כה נחקרו בפרשה כ-20 בני אדם שחלקם סייעו לחברי הרשת למשוך את הכספים מחשבון הבנק שלהם ולהעבירם אליהם תמורת בונוס של 200 שקל.

בקרוב יוגשו כתבי אישום נגד חברי הרשת.