מספר קטן אך גדל והולך של פלסטינים ברצועת עזה ובגדה המערבית משתמשים במטבע הדיגיטלי ביטקוין כדי לבצע השקעות וקניות בחו"ל, בהיעדר חלופות מקומיות ראויות.

האנליסט הפיננסי העזתי, אחמד איסמעיל, העריך כי פועלים כעת ברצועת עזה לפחות 20 משרדי "חלפנים" בלתי רשמיים שבאמצעותם יכולים מקומיים לרכוש מטבעות דיגיטליים, לפי דיווח אתר חדשות מטבעות הקריפטו קוין-דסק (CoinDesk). לדברי איסמעיל, הוא עצמו מסייע ל-30 לקוחות להשתמש בביטקוין כדי לבצע השקעות בחו"ל, בין השאר במניות.

אחד החלפנים בעזה, מוחמד, סיפר לאתר קוין-דסק כי במהלך ארבע השנים האחרונות סייע ל-50 משפחות לבצע רכישות חודשיות ממוצעות של ביטקוין בשווי של 500 דולרים כל אחת, לצורך העברת כספים לחו"ל או ביצוע קניות באינטרנט.

"עבור יזמים, אין אמצעי להעברת תשלומים, כמו פייפאל, דרכו יוכלו לקבל תשלומים מחו"ל", הסביר ליית' קסיס, מנכ"ל פלסטין טכנו פארק (Palestine Techno Park), ארגון שלא למטרות רווח המשתף פעולה עם אוניברסיטאות בגדה המערבית, ואשר ערך מוקדם יותר החודש סמינר ראשון על טכנולוגיית בלוקצ'יין, בהשתתפות 29 יזמים, פקידי ממשלה, מפתחים וסטודנטים פלסטינים.

העברה או קבלה של ביטקוין אמנם יכולה להתבצע ללא בעיות מיוחדות, לפחות בשטחי הגדה שם אין הפסקות חשמל תכופות כמו בעזה. עם זאת, לפלסטינים אין שום דרך להמיר את השקלים, הדולרים או הדינרים הירדניים שברשותם למטבעות דיגיטליים, מכיוון שאף בורסת קריפטו מקוונת אינה מקושרת לבנקים המקומיים. לכן, הם נזקקים לחלפנים-סוחרים המשמשים עבורם כשערי כניסה לנזילות דיגיטלית.

עובדת היי-טק פלסטינית סיפרה לאתר קוין-דסק כי כאשר ניסתה לפדות תשלום בביטקוין שקיבלה עבור עבודה מרחוק, היא לא הצליחה להשיג שער הוגן מסוחרים בעזה מכיוון שמחירי מטבעות הקריפטו בדיוק זינקו באותה העת.

"כל הרעיון של חשבונאות מבוזרת משתלב עם הצורך שקיים בקהילות פלסטיניות בשיחות בין עמית לעמית (peer-to-peer)", אמר קסיס לקוין-דסק. "אני חושב שלבלוקצ'יין ולפינטק יש פוטנציאל עצום לשנות את הדינמיקה של הכלכלה שלנו ולפתור מגבלות פיננסיות רבות על ידי מינוף הביזור של הרשת".

"זה רק עניין של הגברת המודעות ויצירת שווקים חדשים", המשיך קסיס. "הדור הצעיר יותר מתמצא בקריפטו, יותר גם ממחלקות ה-IT של הבנקים".

 יודעים מה הסיפור הבא של mako כסף? כתבו אלינו money@mako.co.il

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

 

כתבות נוספות:

הבעלים של עליבאבא חזר בו: לא יצור מיליון משרות בארה"ב כפי שהבטיח לטראמפ

מאות עובדים בסכנה: מי מנסה לסכל את מיזוג רשת־עשר