עובד אריתראי שהועסק יותר מחמש שנים בניקיון מגדלי מגורים, על ידי חברות קבלן תבע את המעסיקות - חברת בר ניהול מגדלי יוקרה, ופי.סי.אס פארקינג - שפיטרו אותו עקב יציאתו לחופשת מחלה, לאחר ששבר את עצם הבריח, בשעה שחוזה ההעסקה שלו כלל התחייבות שלא להיות חולה.

לטענת העובד, בתקופה שבה הועסק בחברה לא שולמו לו כדין שעות נוספות, לא בוצעו עבורו הפרשות פנסיוניות, ואף פיטוריו נכנסו לתוקף לאלתר וללא עריכת שימוע, בניגוד להוראות הדין. בהסכם ההעסקה נכלל נספח "סל מיוחד" - תמריץ שניתן בתמורה להתמדה, כלומר נועד להבטיח בונוסים לעובד אם הוא מתנהג בצורה נאותה בעיני מעסקיו - הכולל: "שמירה על רכוש וציוד המעביד ומניעת נזקים לרכוש (...) אי־היעדרות מהעבודה לרבות היעדרות ללא אישור, היעדרות עקב מחלה, היעדרות עקב תאונת עבודה וכדומה". העובד מציין כי נאמר לו במפורש שאסור לו להיות חולה.

בינואר 2014 נפצע התובע במהלך משחק כדורגל, שבר את עצם הבריח, ויצא לחופשת מחלה של שלושה חודשים. לא רק שנוכה משכרו של העובד אותו סל מיוחד - גם לא שולמו לו דמי מחלה. החברות טענו להגנתן כי העובד לא פוטר עקב היותו בחופשת מחלה, אלא "הסתלק על דעת עצמו". הן הוסיפו כי "קיזזנו לו סל מיוחד. במעמד קבלתו לעבודה הובהר לו עניין הסל המיוחד. קיזזנו לו בדיעבד".

עורכי הדין של התובע, אסף מסדה וערן כהן, הבהירו כי "פיטורי עובד בעת שהייתו בחופשת מחלה אסורים על פי דין. המשפט הישראלי אוסר הן את פיטורי העובד בשל מחלתו, והן את פיטוריו בעת שהייתו בחופשת מחלה. על המעסיק מוטלת החובה לאפשר לעובד לנצל את ימי המחלה שצבר בתקופת עבודתו, בהתאם לאישורי המחלה שבידו. יתרה מכך, גם אם תתקבל טענת הנתבעות כי התובע לא פוטר, הקיזוזים המופיעים בתלושי השכר מנוגדים לחוק הגנת השכר האוסר ניכויים אלה באופן מפורש, ומתנה את גובה הניכויים המותרים המבוצעים בשכר העובד לרבע מהשכר לכל היותר".

מבר ניהול מגדלי יוקרה ופי.סי.אס פארקינג לא התקבלה תגובה.

הכתבה פורסמה במקור באתר "TheMarker"