צעיר דתי שנחקר בתחנת משטרה במהלך השבת יפוצה ב-10,000 שקלים, לאחר שלא הוכח שהוא מהווה סכנה לציבור.

המקרה התרחש לפני ארבע שנים באחד היישובים במרכז הארץ. ש', צעיר דתי, הגיע לבית הכנסת לתפילת ערב שבת. בעיצומה של התפילה הגיעו למקום שני שוטרים עם ניידת וביקשו ממנו להתלוות אליהם בדחיפות לחקירה בתחנת המשטרה. ש' הסביר להם שהוא לא מתכוון לחלל שבת, ואביו הצליח לשכנע אותם שבנו יגיע רגלית לחקירה בתחנה מיד בתום התפילה.

בתום התפילה הגיע ש' לתחנת המשטרה ונחקר בעניין פוסטים שפרסם בפייסבוק לפני מספר שנים. הפוסטים עוררו את חשד המשטרה שהוא יבצע פעולת תג מחיר נגד מסגדים בעקבות רצח הרב איתם הנקין ורעייתו נחמה ז"ל. אחרי שנחקר באזהרה, ש' נדרש לתת טביעות אצבע ודגימת DNA ושוחרר לביתו ללא תנאים.

בעקבות המקרה הגיש ש' תביעה נגד המדינה לבית המשפט השלום בגין מעצר שווא בשבת, ותבע פיצויים בגובה 30 אלף שקלים. לטענתו, החקירה הייתה "מיותרת ולא דחופה", מאחר שעסקה בפייסבוק שפרסם לפני שנים רבות, וניתן היה לדחותה ליום ראשון. התובע הוסיף כי העובדה שהשוטרים הגיעו לבית הכנסת ודרשו ממנו לעזוב את התפילה הייתה בבחינת הוצאת לשון הרע. "אם הייתי כל כך מסוכן וחשוד בעבירות כאלה חמורות, השוטרים היו עוצרים אותי מיד ולא משחררים אותי ללא תנאים", קבל ש'.

המדינה הגישה כתב הגנה בו ביקשה לדחות על הסף את תביעתו של ש', מאחר שלא ניתן היה לדחות את החקירה "בגין החשש שיבצע תג מחיר בעקבות רצח הרב ואשתו". עוד צוין כי מידע שהגיע למערכת הביטחון ושב"כ עורר חשש שיממש את כוונותיו.

השופטת הדסה אסיף דחתה את טיעוני המדינה וחייבה אותה לפצות את ש' בסכום של 5,000 שקלים, לצד תשלום הוצאות משפט בגובה 5,000 שקלים נוספים. השופטת ציינה בפסק הדין כי גרסת המשטרה מעורפלת, וגם המידע החסוי שהובא לעיונה "לא סייע לה להבין מדוע היה כה דחוף לעצור את ש'". אסיף הוסיפה כי לו ש' באמת היה מסוכן לציבור, השוטרים היו ממתינים לסיום התפילה ולא מאפשרים לו להגיע לתחנת המשטרה באופן עצמאי – ובתום החקירה, לא היו משחררים אותו ללא תנאים.