בנק ישראל הודיע הבוקר (ד') באופן רשמי לבנק הפועלים ובנק דיסקונט כי הוא מאשר להם להפסיק את פעילותם הבנקאית עם הבנקים ברצועת עזה כפי שביקשו. בשנה האחרונה סירב בנק ישראל לאשר לבנקים את הפסקת פעילות הסליקה ולמעשה כפה עליהם את המשך הפעילות כנגד רצונם. לבנק ישראל יש סמכות כמנהל מסלקה לאסור על בנק להפסיק לסלוק. גורמים במערכת הבנקאית הביעו שביעות רצון מהחלטת בנק ישראל. תגובת בנק ישראל לא נמסרה.

בבנק ישראל ובמשרד האוצר ראו את פעילות הבנקים הישראלים מול בנקים בעזה כסוגיה פוליטית עם השלכות נרחבות, ולכן לא אפשרו את הפסקתה באופן חד צדדי וללא חלופה מתאימה. החלופה שנבחנת בשנה האחרונה היא לתת לבנק הדואר לספק שירותים בנקאיים לעזה. אך ההחלטה התעכבה חודשים רבים לאור מחלוקת בין חברת הדואר לחשב הכללי באוצר לגבי שיפוי בשל תביעות עתידיות עקב מתן שירותים בנקאיים לבנקים ברשות הפלסטינית.

בחברת הדואר הבהירו בעבר כי ללא הבטחת המדינה לשיפוי מלא לא תהיה החברה מוכנה לספק שירותים בנקאיים לבנקים הפלסטינים. השיפוי נדרש למקרה שבנק הדואר ייתבע על עבירה לפי החוק למניעת הלבנת הון או לפי החוק לאיסור מימון הטרור.

כבר בספטמבר 2007 הודיעו בנק הפועלים ובנק דיסקונט על כוונתם להפסיק שירותים בנקאיים ומתן שירותי בנק קורספונדנט לבנקים ברצועת עזה מהחשש להפוך למממני פעילות טרור ולעבור על החוק האוסר זאת. עם זאת, ובעקבות בקשת בנק ישראל, השהו הפועלים ודיסקונט את הפסקת השירותים.