מי שתכנן לעבור דירה בימים או בשבועות הקרובים – צריך לשקול מחדש את תוכניותיו. משרד הבריאות הבהיר אמש (רביעי) שמותר לעבור דירה רק במקרים דחופים. "מעבר דירה מערב מובילים ואנשים שיוצאים ונכנסים מהבית, וזה אסור", הסביר היועץ המשפטי של משרד הבריאות, עו"ד אורי שוורץ.

כמו הנחיות אחרות של משרד הבריאות בימים האחרונים, גם הנחיה זו מעורפלת ולא ברור אילו מקרים נחשבים לדחופים. בניסיון לפתור את הסוגיה פנינו לעו"ד אביבית דוד, ממשרד צבי שוב מומחה בתכנון בניה ונדל"ן, ושאלנו אותה מה לדעתה נחשבים מקרים דחופים. גם היא די נבוכה מההנחייה – אך לדעתה, מקרים דחופים של מעבר הם למשל של עובדי צוות רפואיים, שעוזבים את ביתם הקבוע למעונות ייעודיים בסמוך לבית החולים.

ומה לגבי הציבור הרחב?

"אפשר בהחלט לפרש את ההנחיה כגורפת, וזאת משום שמעבר כולל כניסות ויציאות של מובילים לדירה ומחוצה לה, ואין לנו מושג אם מישהו מהם נושא את הנגיף. זה עלול לסכן את המשפחות וחורג מההנחיה לא להיכנס לבתים".

אפשר להכניס שיפוצניקים לתיקונים?

"רק במקרים ייחודיים – אם אין מים או אין חשמל למשפחה, אז אין קיום סביר ומותר לפנות לאיש מקצוע. גם אז מדובר באדם אחד שנכנס, ויש לצפות שהאזור בו עבד יחוטא בידי המשפחה בדיעבד".

מדובר בעצם בשרשרת ענקית של קונים ומוכרים שנתקעת.

"אכן, כול מי שקנה דירה לא יכול לעבור לדירה החדשה; את הדירה שמכר הוא לא יכול לפנות. כל חוליות השרשרת ייפגעו. זו בעיה שלא ברור איך היא תיפתר".