המקרה התרחש לפני כשנה וחצי בתחנת הרכבת בבאר יעקב. א', שהגיעה לתחנת הרכבת, הבחינה שהרכבת עמוסה מאוד וביקשה מהמאבטח לעקוף את הבדיקה הביטחונית כיוון שהייתה בחודש השביעי להריונה.

"היה קשה לי מאוד לעמוד ורציתי לתפוס תור לרכבת כדי שאוכל לשבת", שחזרה, "הסברתי למאבטח שייתן לי לעקוף את התור לבדיקה, הצגתי לו אישור אבל הוא סירב בתוקף וביקש שאחזור לתחילת התור. ניסיתי לשכנע אותו שהוא טועה אבל כלום לא עזר. היו אנשים שעמדו בתור לפני, לא הכירו את הנוהל וצעקו לי: 'הריון זו לא מחלה' ועוד מילים מעליבות ומשפילות. הייתי בסטרס. הרגשתי מובכת ומושפלת".

לדבריה, בעקבות המקרה היא חשה ברע ופונתה לקבלת טיפול בבית החולים 'אסף הרופא'.

א' ובעלה הגישו תביעה נגד רכבת ישראל וחברת האבטחה שלה לבית המשפט לתביעות קטנות בראשון לציון.

בכתב התביעה נטען כי זמן קצר לפני כן אותה אישה חוותה מקרה דומה, שבו המאבטחים נאלצו להתנצל בפניה, ואפשרו לה לעקוף את התור.

"זה לא מקרה יחיד. היה לי מקרה דומה כמה שבועות לפני ואז קיבלתי תשובה שהרכבת וחברת האבטחה מתנצלים על המקרה, ושהם חידדו את הנהלים, אבל מה לעשות שזה לא קרה וזה חזר על עצמו", טענה א'.

חברת האבטחה ורכבת ישראל הגישו כתב הגנה  בו ביקשו לדחות את התביעה. לטענתם, הפטור לנשים בהיריון הוא מהמתנה לתור ולא מבידוק ביטחוני."התובעת עשתה דין לעצמה והחליטה לפרוץ את עמדת הבידוק הביטחוני ולחדור פנימה, ולא בכדי המאבטח חסם אותה בגופו ובמקום התפתחה מהומה", נכתב.

השופטת דליה אסטרייכר שדנה בתביעה החליטה לקבל אותה. לדבריה, היא התרשמה לחיוב מעדותה של א', וכי המאבטח שהיה במקום לא היה מודע לנהלים ולהנחיות.

"לא נעלמה מעיניי העובדה כי מדובר חוזר ונשנה...בנסיבות כשהמחלוקת אינה בשאלת סירובו של המאבטח להכיר בהנחיה שהתובעת מציגה ל  ובאי כבודה כל שנותר הוא להכריע מה הוא הפיצוי שיש להעניק לתובעים בשל עוגמת הנפש המתוארת", הדגישה השופטת.

השופטת קבע כי חברת האבטחה תפצה אותה ואת בעלה בסכום של 5,500 שקלים.