לפני 12 שנה, ד', בעל חברת תשתיות גדולה, דיווח לביטוח הלאומי כי נפגע במהלך עבודתו. הוא טען כי נפל מסולם בבסיס צבאי בדרום הארץ בו עבד, והוכר כנכה תאונת עבודה. בעקבות הקביעה הזו, הוא קיבל במשך כמה שנים קצבת נכות מהביטוח הלאומי.

כשלוש וחצי שנים לאחר שהוכר כנכה, ולאחר שקיבל סכום של כרבע מיליון שקלים, החליט אחיו של ד', שהיה מסוכסך עימו, להלשין לביטוח לאומי שאחיו שיקר, ולמעשה בכלל לא נפגע בתאונת עבודה.

בעקבות כך החליט המוסד לביטוח לאומי לבטל ל-ד' את קצבת הנכות, ודרש ממנו להחזיר לקופתו כרבע מיליון שקלים שקיבל לאורך כל השנים, בעת שהוכר כנכה תאונת עבודה.

ד' ערער על ההחלטה לבטל לו את הקצבה בגלל עדות אחיו. בינתיים הוא הספיק לשלם לביטוח הלאומי סכום של 90 אלף שקלים מתוך רבע מיליון השקלים שהוא היה חייב. הביטוח הלאומי החליט בשלב מסוים לבוא לקראתו, ולאור מצבו הכלכלי למחוק לו את יתרת החוב: 145 אלף שקלים.

במקביל ד' לא ויתר ויצא למאבק בביטוח הלאומי. "אחי משקר. בגלל שרבנו הוא שיקר לכם. אני נפגעתי בתאונת עבודה ומגיעה לי קצבת נכות", טען.

בית המשפט החליט לדחות את תביעתו של ד' בנימוק שהוא לא נפצע במהלך עבודתו ולכן לא מגיעה לו קצבת נכות.
ד' הגיש באחרונה ערעור נוסף על החלטת בית הדין לעבודה לבטל לו את הקצבה אבל הוא נדחה. יצוין, כי הביטוח הלאומי הגיש תלונה במשטרה נגד ד' בגין חשד להונאה, אבל טרם הוחלט האם להגיש נגדו כתב אישום.